חייב יורד

  • הסדר חוב מחול
    אריאל | 02/03/2015 12:22

    יש לי שני תיקים בהוצאה לפועל וצו עיכוב יציאה מהארץ. אני מתגוררת בחול כבר 7 שנים. האם ניתן להסדיר ולשלם את החובות שקיימים גם אם אני לא נמצאת בארץ? השאלה היא האם ניתן לשלם מחול?

    • חייב יורד
      צבי שמיר, עו"ד | 02/03/2015 15:50

      כשרוצים שלם ניתן לשלם גם מהירח.

      לגבי צו עיכוב היציאה... על פי ההלכה אין לעכב יציאתו מהארץ של אדם שמרכז חייב בחו"ל.

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      חבר ועדת הוצאה לפועל וועדת משפט מנהלי, בלשכת עוה"ד
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים

      • דרכון
        אריאל | 03/03/2015 09:52

        תודה  רבה על התשובה. האם עצם קיום צו העיכוב מונע מבעדי לחדש דרכון? כשפניתי לשגרירות בארץ בה אני גרה הם אמרו לי שבגלל הסיפור בארץ המערכת לא מאפשרת לחדש לי דרכון