העברת זכויות מכוח צו ירושה

  • הסכם מתנה בין בן לאימו
    ד.כ | 26/02/2015 09:54

    שלום רב,
    אני עו"ד ומייצגת את היורשים.

    לפני כ- 10 שנים ניתן צו ירושה לאם ובנה. כעת משבנה הגיע לגיל 18 הם מבקשים להעביר את זכויותיו בדירה מכוח הירושה לאימו. משלא ניתן לתקן צו ירושה בחלוף כמעט עשור, ניתן לערוך הסכם ביניהם.

    שאלתי היא האם לערוך הסכם מתנה בין הבן לאימו שהוא מעביר לה את זכויותיו ללא תמורה ומכח זה להעביר בטאבו את רישום הדירה על שמה?
    האם זה יהיה חייב במיסוי? האם חייב להודיע על ההעברה במיסוי?
    או שמא יש דרך אחרת לטיפול בעניין?

    בתודה,

    • העברת זכויות מכוח צו ירושה
      עו"ד יפית יוחפז | 11/03/2015 16:44

      שלום,

      עסקת מתנה היא עסקה לכל דבר ועניין. בדרך זו- תצטרכי קודם לרשום את הירושה בטאבו, ולאחר מכן להכין תצהירים, לדווח לרשויות המס ולאחר קבלת אישורי מיסים- להעביר בעלות בטאבו.
      העברה בין בין לאם אינה חייבת במס שבח לפי ס' 62 לחוק מיסוי מקרקעין ומחוייבת ב- 1/3 מס רכישה של עסקה "רגילה".

      יש אופציה נוספת- הכנת הסכם חלוקת עיזבון. הסכם חלוקת עיזבון אינו אירוע מס, ולפיכך זו הדרך העדיפה בעניין זה.

      בברכה,
      עו"ד יפית יוחפז
      מנהלת פורום נדל"ן ודיני מקרקעין