רק לבורא עולם לא פנית - אבל יש תשובות

  • עו"ד,משטרת ישראל,משרד הרישוי,אזרחי ונהגי ישראל
    יקיר | 27/01/2015 00:03

    ערב טוב,היום בצהריים חציתי צומת בתנועה זורמת והייתי אחרון עם קטנוע,הצבע היה כתום ובסופו היה צבע אדום.משטרה הייתה מצד ימין של הצומת (לא אחרי) היא זימנה אותי לבית משפט ולקחה לי את הרשיון עד מחר משטרה המקומית בעיר שלי.מה היה מחר? יש קנס ? יש שלילה? יש וויתור? יש רק בית משפט? האם הם משטרה יכולה לתת לי קנס יום לאחר העבירה במקום או בדואר? האם היא יכולה לבטל לי זימון לבית משפט? האם היא יכולה לפסול לי ללא בית משפט וללא ידיעתי? תודה לעונים

    • רק לבורא עולם לא פנית - אבל יש תשובות
      אבי | 27/01/2015 07:31

      1. מה יהיה מחר? תדבר עם קצין משטרה והוא יחליט  האם להחזיר לך את הרשיון או לפסול אותו מנהלתית ל 30 יום.
      2. במשפט יש קנס, שלילה ושלילה על תנאי
      3. אין וויתור. ולמה שיוותרו לך?
      4. יש רק בית משפט
      5. כן, המשטרה יכולה לתת לך קנס יום לאחר או גם בדואר.
      6. אפשר לוותר לך על זימון לבית משפט על פי החלטת קצין משטרה
      7. כן, כמו שאמרתי, יש סכות פסילה מנהלתית ללא בית משפט, אבל זה צריך לקרות בנוכחותך.

    • מעבר צומת באור אדום - זימון למשפט
      עו"ד דורון ויגלר | 27/01/2015 08:51

      יקיר שלום,
      1- רק מקום בו נהג חצה את הצומת בנסיבות מחמירות ו/או שבשלוש השנים האחרונות הורשע בעבירה של אור אדום יוזמן הנהג לבית המשפט. בכל מקרה "רגיל" של חצייה באור אדום ניתן קנס!
      2- כפי שפורט כאן לקצין יש סמכות לפסול את רישיונך למשך 30 ימים מנהלית.
      בברכה,
      מנהל פורום דיני תעבורה,
      דורון ויגלר-עו"ד