חוב של חברה בפירוק

  • רשת רהיטים שנכנסת לפירוק
    דורון | 31/10/2013 20:42

    אני לקוח של רשת הרהיטים "בית מרס" שבשבוע שעבר נודע שנסגרה ונכנסת להליך פירוק.
    לא קיבלתי רהיט שהזמנתי מהם, כאשר שילמתי כבר חצי מהתמורה.
    מבקש את עזרתכם - מה עלי לעשות בכדי לקבל חזרה את מה ששילמתי (כ 4000 ש"ח)  ?
    תודה

    • חוב של חברה בפירוק קישור
      עו"ד מיכאל אברהם | 02/11/2013 07:56

      משנתן בית המשפט צו פירוק נגד החברה לא תוכל להגיש תביעה בבית המשפט או לנקוט בהליך כלשהו נגדה בהוצאה לפועל.
      עליך להגיש "תביעת חוב" ע"ג טופס 21 (ניתן להוריד ולהגיש באופן מקוון באתר כונס הנכסים הרשמי - חפש בגוגל).
      בטופס יש למלא את פרטיך, פרטי החברה, מס' תיק הפירוק, גובה החוב הנטען, יש לצרף אסמכתאות לחוב (הסבר מלא ניתן למצוא באתר כונס הנכסים הרשמי).
      תביעת החוב צריכה להיות נתמכת בתצהיר מאומת ע"י עו"ד.
      יש להגיש את תביעת החוב 180 יום ממועד צו הפירוק.
      המפרק יבדוק את התביעות ויש בידו סמכויות לדחות, לקבל או לאשר חלקית תביעה כלשהי.
      בתום התהליך לאחר שיכונסו נכסי החברה וימומשו תחולק התמורה שהצטברה בקופת המפרק לפני סדר נשיה הקבוע בחוק - דורון, לפי מה שאתה מתאר נראה שאתה נמצא בין הנושים הרגילים אשר נמצאים בתחתית התור ולכן אני מציע שתמלא תביעת חוב אבל אל תצפה ליותר מדי.
      ניתן גם לשקול נקיטת הליכים משפטיים נגד נושאי משרה בחברה ... אבל, לאור גובה החוב הנמוך עניין זה מתייתר שכן ההוצאות המשפטיות עשויות לעלות יותר מהתועלת שתצמח לך מדרך פעולה זו.

      טופס 21

      • ניתן להגיש תביעה נגד מנהל גם אם
        shuki | 23/01/2015 22:41

        ניתן להגיש תביעה נגד המנהל גם אם לא הספקתי להגיש תביעת חוב למפרק החברה?