איומים בפגיעה בפרטיות דרך רשתות חברתיות

  • הודעות
    אנונימית | 21/01/2015 23:21

    שלום , אני בת 16 וחצי וצירפו אותי לקבוצה בווצאפ של ילדים שאני מכירה ..
    ילדה שאני בריב איתה התחילה ללכלך עלי שמה ויצאתי מהקבוצה ולאחר מכן אותה ילדה שלחה לי בהודעה פרטית : נישבעת שאת הכי פחדנית בארץץץץץץ ללכת לדבר עליי עם בנות את יודעת מה קרה פיתאום את שותקת מאמיייי??????? תחזרי תחזרי לקבוצה יפוסטמה .
    תחזרייי לפני שאני יעשה לך את הפדיחות של החיים עם התמונות שאת שולחת בסנפצאט . ולאחר מכן היא טענה שהיא שלחה את התמונות לאותה קבוצה שיצאתי ממנה .
    האם דבר זה נקרא איום או כל דבר פלילי אחר ואפשרי להתלונן עליו במשטרה ? ואם כן מה התהליכים ומה העונש הצפוי לאותה ילדה ?
    תודה.

    • איומים בפגיעה בפרטיות דרך רשתות חברתיות
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/01/2015 09:09

      פונה יקרה, סעיף 192 לחוק העונשין מגדיר עבירת איומים באופן רחב הכולל גם פגיעה בכל דרך בשם הטוב של המאויים או של אדם אחר בכוונה להפחיד או אף להקניט אותך.
      בנוסף, הפצה של תמונות פרטיות שלך ברשתות החברתיות - מהווה עבירה של פגיעה בפרטיות לפי חוק הגנת הפרטיות
      את יכולה לערב את המנהלת ואת ההורים של הילדה ואת יכולה גם להגיש על כך תלונה במשטרה. לגבי הענישה של הילדה במידה ויוחלט להגיש כנגדה כתב אישום, הרי הדבר מאוד תלוי בהמשך התנהלותה מולך ומול ילדים אחרים והדרך הטיפולית שהיא תעבור אם תעבור.
      מקווה שהייתי לך לעזר