מה עדיף - הוצל"פ או פשט"ר?

  • חוב של מאה אלף ב3 תיקים
    Artur | 19/12/2014 10:50

    שלום, עקב מצב משפחתי קשה הצטברו לי במשך 4 שנים חוב של 10 אלף לבנק לאומי, חוב של10 אלף לסלקום וחןב של 85000 לבנק דיסקונט..
    אני בן 24 גר בשכירות ומכיוון שקיימות הגבלות כגון הןצאת רישיון, עיקול משכורת וניהול חשבון בנק אינני יכול לעבוד כדי להחזער את החוב ועובד רק בעבודות שחורות קשות ומזדמנות.
    התיעצתי עם עורך דין והוא אמר לי שהדרךהיחידה היא לשלם שליש מהחוב במזומן במכה אחת או לעשות איחוד תיקים ולשלם סכום קטן כל חודש, הבעיה היא שגם במצב כזה הריבית ממשיכה לעלות והעיקולים עדיין תקפים כך שגם בעוד 10 שנים כשחוב המקורי ייסגר עדיין תישאר ריבית באותו הסכום. ולשלם את כל החוב במכה אחת ממש בלתי אפשרי כי אין ביכולתי לעבוד רצוף עקב אותן הגבלות.
    בבקשה האם מישו יכול לייעץ לי מה לעשות כדיי לסגור את החוב אבל גם לנהל סוג חיים כלשהו . תןדה מראש

    • מה עדיף - הוצל"פ או פשט"ר? קישור
      צבי שמיר, עו"ד | 21/12/2014 10:50

      מס' אפשרויות בפניך, הראשונה היא איחוד תיקים וצו תשלומים.
      כל עוד תעמוד בצו התשלומים לא יוטלו עליך הגבלות.
      אמנם יקח לך מס' שנים לשלם החוב אך תוכל לחיות עם צו תשלומים סביר.
      במהלך תקופה זו תוכל להגיע להסדר עם הנושים ולסלק את החוב בסכום נמוך יותר מהרשום בהוצאה לפועל (במיוחד מול הבנקים אשר מידי שנה עושים מבצעים לסילוק חובות).

      אפשרות שנייה היא לפנות אל בית המשפט המחוזי בבקשה להסדר נושים העומד על 30% מסך החובות.
      הליך זה מצריך הסכמת הנושים.

      האפשרות השלישית הנה פשיטת רגל.
      ככל שחובותיך עומדים על כ-100,000 ש"ח איני ממליץ על אפשרות זאת.

      צְבִי שָׁמִיר, עו"ד – פּוֹרֵם קְשָׁרִים וְקוֹשֵׁר קְצָווֹת
      משפט מנהלי, מסחרי, הוצל"פ, פשט"ר ודיני עבודה
      מנהל פורומים: הוצאה לפועל, עו"ד צעירים

      כיצד מבטלים הגבלות בהוצאה לפועל