מהן סמכויותיה של אסיפת הדיירים?

  • סמכות אסיפת דיירים
    כוש | 17/12/2014 14:15

    האם לאסיפת הדיירים יש את הסמכות לאשר ריצוף של שטח משותף הסמוך לדירת קרקע שבעליה אף פתחו יציאה לאותו השטח המשותף ללא קבלת היתר בניה וללא קבלת הסכמת הדיירים? תודה ויום טוב.

    • מהן סמכויותיה של אסיפת הדיירים?
      עו"ד ענת קציר | 18/12/2014 17:11

      שלום רב,

      אם הבנתי את שאלתך, ככל שמדובר בשטח משותף אשר אופן ריצופו אינו מחייב היתר כלשהו, וההחלטה לריצוף התקבל באסיפה חוקית וכדין, אין לכך מניעה.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ומקרקעין

      • סמכות אסיפה
        כוש | 18/12/2014 19:57

        תודה על התגובה. אך לא ברור לי איזה סוג של ריצוף אינו מחייב היתר בניה. אם מדובר בריצוף דק המחובר לקרקע הרי שאין אפשרות לניידו ו/או להסירו במחי יד שכן הוא בנוי ומקובע לקרקע  ודינו בריצוף לכל דבר.ואם מדובר בריצוף מאבן הרי שהמרצפות בנויות על יציקת בטון עם רשת וכו' וודאי שגם ריצוף כזה אינו ניתן להסרה בקלות.אם כך, איזה סוג של ריצוף אינו נכלל בחובה לקבל היתר בניה? אודה לך על תשובתך. תודה ושבת שלום.