האם ניתן לאחד דוחות מהירות?

  • איחוד 2 דו"חות מהירות לדו"ח אחד
    רועי ש | 28/11/2014 19:45

    שלום,
    קיבלתי לפני כשבועיים בדואר רשום 2 דו"חות מהירות, כל אחד על סך 750 ש"ח.
    האם ניתן לאחדם כדי לשלם סכום נמוך יותר (שמעתי מילה וחצי מילה על ,איחוד דוחות')?

    • האם ניתן לאחד דוחות מהירות?
      עו"ד דורון ויגלר | 28/11/2014 19:53

      רועי שלום,
      1- הפרוצדורה היא בקשה להישפט על שני הדוחות.
      2- רק לציין שאף אחד אינו יכול לתקוע את ידך כי הקנס יהיה נמוך יותר [אם כי ניתן לנסות] וכי הנקודות שייזקפו לחובתך יירשמו רק על דוח אחד.
      בהצלחה,
      מנהל פורום דיני תעבורה,
      דורון ויגלר-עו"ד

      • כלומר
        רועי ש | 29/11/2014 17:32

        כלומר אתה אומר שאני צריך קודם כל לבקש להישפט על 2 הדו"חות, ושהסיכוי שאשלם בסוף סכום מונמך מהסכום המקורי הוא נמוך?

        • בנוסף
          רועי ש | 29/11/2014 17:38

          אם הבנתי אותך נכונה, מה עלי להגיד ב2 המשפטים? ומה יקרה אם אפסיד בהם?

          • איך זה עובד?
            עו"ד דורון ויגלר | 29/11/2014 17:47

            רועי שוב שלום,
            אתה תקבל זימון למשפט עפ"י רוב לא תקבל אותו מועד עבור שתי הבקשות.
            במשפט הראשון עליך לנסות להגיע להסדר בו תצרף את הדוח הנוסף.
            בהצלחה,
            מנהל פורום תעבורה,
            דורון ויגלר-עו"ד

            • הבהרה
              רועי ש | 29/11/2014 18:56

              הבהרה- שני הדו"חות זהים- צולמו ע"י אותה מצלמה באותו כביש.

              מה קורה אם אני נכשל במשפט ולא מצליח לאחד את הדו"חות? האם אשלם במקרה כזה סכום גבוה יותר או שכר טרחה כלשהו?

              • בעיה בשיפוט
                דוד, מתנדב בתנועה | 01/12/2014 08:44

                כאשר נהג עומד לדין על עבירה מסוימת הוא יכול לטעון שהוא בדרך כלל נהג זהיר אבל זו היתה מעידה חד פעמית בלה-בלה-בלה
                בדו"ח השני זו כבר עבירה חוזרת
                לדעתי ישועתך יכולה לבוא רק מעיסקת טיעון עם התובע המשטרתי. איתו ניתן להתמקח.
                אני רוצה להסב את שימת ליבך לעובדה שחרגת מאד במהירות המופרזת ולכן הקנס הוא 750 ש"ח. בעבירת המהירות הראשונה הקנס הוא "רק" 250 ש"ח.
                כאמור, אתה טייס כבישים וכדאי שתרסן את נהיגתך. אני מניח שתקבל גם עונש על תנאי אשר יופעל בדו"ח הבא (שאולי הוא כבר בדואר בדרכו אליך).

                • האם
                  רועי ש | 03/12/2014 21:45

                  האם סביר שאקבל זימון לקורס נהיגה נכונה? עיינתי באתר של משרד התחבורה ובין 12-22 נק' שנצברו כתוב שמזמנים לקורס כזה

                  האם איחוד הדו"חות יגרום לכך שייצברו לחובתי רק 8 נק' ולא 16?
                  מה יקרה אם הניסיון לאיחוד נכשל? האם אאלץ לשלם יותר מ1500?

        • איחוד דוחות ברירת משפט
          עו"ד דורון ויגלר | 29/11/2014 17:44

          רועי שבוע טוב,
          הבנת נכון.
          בברכה,
          מנהל פורום דיני תעבורה,
          דורון ויגלר-עו"ד