האם השוכר צריך להשתתף בשכ"ט עו"ד של המשכיר ?

  • שכר טרחה של עו"ד על חוזה שכירות
    מיכל | 19/11/2014 11:39

    שלום רב,
    אני עומדת לשכור דירה. בעל הדירה החליט שהוא רוצה חוזה שכירות ערוך ע"י עורך דין מטעמו. יחד עם זאת הודיע לי כי עלי יהיה לשלם שליש משכ"ט של אותו עו"ד. החוזה שקיבלתי הינו חד צדדי, שבשום צורה לא מגן על הזכויות שלי, אלא רק על זכויותיו של המשכיר. השאלה שלי היא: האם במידה ואני משתתפת בתשלום שכ"ט של עו"ד הוא אמור לייצג גם את הצד שלי?
    חשוב לציין כי לא רציתי חוזה ערוך ע"י עו"ד והודעתי למשכיר והוא זה שהחליט לעשות זאת, ולקח עו"ד משלו, כך שכלל לא היתה לי ברירה מי יהיה עוה"ד וכמה כסף יגבה על עריכת חוזה.
    תודה מראש

    • האם השוכר צריך להשתתף בשכ"ט עו"ד של המשכיר ?
      עו"ד יהודה וישניצקי | 20/11/2014 14:21

      מיכל שלום,

      משאלתך עולה כי המשכיר מבקש ממך להשתתף בשכר הטרחה של עורך הדין שלו.  עורך הדין ככלל יכול לייצג בחוזה שכירות את שני הצדדים, אולם נראה כי זה לא המצב כאן - את רק נדרשת להשתתף בעלות שכר הטרחה אולם סביר להניח שהחוזה כולל סעיף בו נאמר כי עורך הדין מייצג את המשכיר בלבד וכי את רשאית להתייעץ עם עורך דין מטעמך (האם נכון?). השתתפות שלך בשכ"ט שמשלם המשכיר לעורך דינו אינה מחייבת את עורך הדין לייצג "גם את הצד שלך" כלשונך. יחד עם זאת, עורך דין חייב חובת זהירות ונאמנות גם כלפי הצד השני ולא רק כלפי הצד אותו הוא מייצג, קל וחומר כאשר הצד השני אינו מיוצג.
      בכלל מקרה, אין איסור בחוק על דרישתו של המשכיר ממך והדבר נתון להסכמה חוזית כזו או אחרת. אם את מרגישה שהחוזה אינו מאוזן בצורה מהותית אל תחתמי עליו או תיעזרי בעו"ד מטעמך לשם איזון החוזה

      בברכה,
       עו"ד יהודה וישניצקי,
      מנהל פורום נדלן ומקרקעין