קנס בגין מבנה מסוכן

  • צו מסנה מסוכן
    גיל | 01/11/2014 09:56

    שלום
    לאבא שלי יש דירה בבניין רכבת בחיפה שבה אני מתגורר, הגיע אליי שמועה שהנכס הוכרז כמבנה מסוכן ועלינו תוך כך וכך זמן לחזקו, הלכתי לברר בכניסות אחרות ואכן הדבר היה נכון, כשהבטתי במכתב שמשום מה לא נשלח לאבא שלי ראיתי שכתובתו לא נכונה שם וכנראה המכתב נשלח למקום אחר

    השאלה שלי היא:
    האם הקנס חל מיום גילוי ההודעה? למה אני צריך לשלם קנס אם ההודעה נשלחה למען אחר וכלל לא ידעתי על כך?

    בנוסף, מה קורה אם אחד הדיירים בבניין מתנגד לשלם למהנדס שיחזק? האם במקרה כזה הענישה היא קולקטיבית? האם העירייה מסייעת לדיירים שכן מוכנים אך עומדים בפני שוקת שבורה?
    תודה מראש!

    • קנס בגין מבנה מסוכן
      עו"ד יהודה וישניצקי | 02/11/2014 05:43

      גיל שלום,

      אם הקנס נשלח לכתובת לא נכונה שאינה כתובת רשמית של אביך - סביר להניח כי קיימת לך עילה לבקשה לביטול הקנס/ דחיית מועד התשלום .

      לענין הפעולות האופרטיביות שיש לבצע - מציע לך לפנות לאגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה והצפון המסייעת בשיפוץ מבנים מסוכנים וכן ליחידה למבנים מסוכנים בעירית חיפה

      בברכה,

      עו"ד יהודה וישניצקי

      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין