פינוי שוכר שנכנס לבית הסוהר

  • שוכר שמסרב להתפנות לאחר תום החוזה חייב תשובה דחוף
    יואל | 28/10/2014 20:36

    בס"ד שלום!
     לחמותי ישנה דירה שבשנים האחרונות הייתה מושכרת לאדם בעייתי. משרד השיכון היה משלם עליו סכום זעום וזו הייתה השכירות ששילם בלבד. לאחרונה (כשנה) משרד השיכון ביטל את זכאותו והוא אינו משלם כלל אך גם לא יוצא מהדירה. מכיוון שמדובר באדם בעייתי ניסינו לדבר עימו והוא אמר שיצא וכו'.. העניין נמרח זמן רב מידי וחמותי לא עשתה עם כך דבר.
     לפני כחודשיים הוא נכנס לבית הסוהר, על תקיפה כלשהיא או משהו בסגנון..
    חפציו נשארו בדירה . חברה/ ידידה שלואמורה להגיע לקחת את חפציו.
     יש לי 3 שאלות בבקשה:
     1)      האם תיעוד וידאו ,ע"י צלם מקצועי ונייטרלי, שהיא לוקחת את חפציו יספיק לנו למקרה שירצה לתבוע אותנו על כך שנגענו בחפציו או תביעה על זכות בדירה? (לא הוא אישית לוקח את חפציו כי הוא בבית הסוהר..) (היא לא רוצה לחתם על מסמך כלשהוא..)
     2)      האם בכלל  אנו צריכים לחשוש מדבר כזה? הרי הוא אינו בעל הדירה, החוזה שלו נגמר מזמן, והוא נשאר שם בכוח. האם מותר לנו ע"פ חוק להוציא את חפציו / שהיא תיקח אותם עבורו, ולו לא תהיה שום אפשרות לתבוע על כך דבר? (לא על שנגענו בחפציו ולא על כך שהוא שוכר את הדירה שהריאין לו חוזה בתוקף)
     3)      האם מותר לנו , להזמין בעל מקצוע שיחליף צילינדר בדירה ופשוט להחזיר אותה לבעלותנו? (אין מי שגר בדירה כרגע ואין צורך בעימות כלשהוא..) האם יש לו איזושהיא עילה לתביעה על הדירה או על שמנענו ממנו כניסה לחפציו וכו'? (מכוח חוק להגנת הדייר או דבר דומה..)
     אודה לכם מאוד על תשובה בקרוב מכיוון שאותה חבירה שלו אמורה להגיע בזמן הקרוב ממש לקחת את חפציו ואולי כדאי לנו לא לאפשר לה כלל להכנס עד שתסכים למה שנרצה – מה שיכסה אותנו משפטית (כרגע המפתח לא ברשותו כך שיש לנו כח עליהם..)
     תודה רבה!!

    • פינוי שוכר שנכנס לבית הסוהר
      עו"ד ענת קציר | 29/10/2014 15:54

      יואל שלום,

      למרות שנושא שאלתך קשור בנדל"ן, אני מציעה להתייעץ בפורום הפלילי / פורום בתי משפט בשל שאלותיך הספציפיות.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין