לימודי משפטים בגיל מאוחר יחסית

  • בחירת מכללה
    דודי ברוך | 01/10/2014 19:27

    שלום, אני בן 39 מרמת גן עם תואר ראשון במדעי המחשב (מכללת נתניה) כבר לא עובד בתחום בכלל, בשנתיים האחרונות עובד במכירות. לאחר מחשבות רבות (7 שנים:)) החלטתי בסוף להגשים את יעודי וללמוד משפטים. התקבלתי למכללה למנהל אך איני שלם עם ההחלטה ללמוד שם בגלל הקושי הכרוך בנסיעות ויוקר הלימודים ואולי גם לגבי מציאת התמחות כאשר במכללת רמת גן מבטיחים לי. מה היית מייעץ לי בנושא ?

    • לימודי משפטים בגיל מאוחר יחסית
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/10/2014 23:00

      ראשית לא הבנתי את המכללה בר"ג יכולה להבטיח לך התמחות?! המכללה לא יכולה להבטיח דבר מלבד ניסיון לעזור לך למצוא באמצעות ההכוון התעסוקתי וכו' אז אני מציע שתבדוק את העניין לעומק.

      לגבי עצם הלימודים- יש מס' רב של מכללות בהן ניתן ללמוד משפטים שפזורות יחסית גאוגרפית בכמה אזורים, כאשר יש לך כיום מכללות בצפון (צפת) ועד מכללת ספיר בדרום (שדרות) כאשר במרכז יש לך, את ראשל"צ, הרצליה, קריית אונו, הוד השרון ונתניה - לכן מבחינה גאוגרפית אולי תנסה לבחור מכללה שיותר קרובה אליך. יש הבדל מבחינת תנאי קבלה בין המקומות האלה, אבל אני בטוח שאם התקבלת למכללה אחת אתה תוכל להתקבל לפחות לעוד 3 נוספות מאלה שכתבתי.לגבי יוקר הלימודים: אין הרבה מה לעשות בעניין מלבד לחפש מלגות כאלה ואחרות שינסו לצמצם את העלות אך עדיין אין ספק שמדובר בתואר יקר מאוד. לגבי כדאיות לעצם הלימוד עצמו- כאן אתה כבר צריך לבחון את עצמך והמצב המשפחתי/פיננסי שלך, כי עד שתסיים יחלפו עוד 3 שנים, ואז תתחיל התמחות בשכר שבד"כ הינו מינימום וגם לאחר מכן יקח לך כשנתיים פלוס על מנת שהכשכר יגיע ל 5 ספרות. לכן במידה ויש לך משפחה לפרנס ומשכנתא אז בהחלט צפוי לך קושי מהותי מבחינה כלכלית וזה בלי קשר למצב הכללי בשווק עורכי הדין שרווי גם ככה.
      במידה ויש לך קשרים ו/או משפחה ו/או חברים ו/או קרובים כאלה ואחרים שלמעשה ברגע שתסיים את הלימודים תהיה לך פרנסה מובטחת מהמקצוע אז הייתי אומר לך ללכת על זה
      , אבל אם אתה יוצא לשוק בלי שום יתרון אלא תתחיל לחפש התמחות בגיל 42-43 עם משפחה על הראש אז בהחלט הייתי ממליץ לך לשקול את העניין