אי רישום בית משותף ע"י החברה הקבלנית

  • נופל בין הכסאות
    מנחם מן | 21/10/2014 12:59

    קניתי דירת 3 חדרים לפני 15 שנה. את הבעלות על שמי במינהל קיבלתי. ואז יצא חוק שהם צריכים להעביר אותנו לטאבו, הקבלן התחיל את ההעברה, ואז פשט את הרגל. נוצר מצב שלחוק אין 'שיניים' לחייב אותו לגמור את התהליך, ומאידך השכנים לא מעוננים לשלם לעו"ד להוציא מהקבלן את הניירת בכח, (הוא מבקש על זה תשלום שלא מגיע לו), ולהשלים את העברת הבעלות בטאבו. היום משפחתי מונה 9 נפשות, אך עקב זאת שהדירה לא  רשומה על שמי בטאבו, אין לי בכלל אפשרות להגיש בקשה להיתר להרחבת דיור. (אין כרגע אחוזי בניה לא מנוצלים). מה באפשרותי לעשות? וכן (שאלה שאני לא רוצה לשאול, אך אולי זאת הדרך היחידה), אם אבנה בלא רשיון, וכמובן יגיע צו מבית משפט וכו', האם אוכל להפיל את האשמה על הקבלן\או על המצב בכלל, שבגללם אין לי אפשרות לבנות חוקי, ולכן לא היתה לי ברירה? תודה מראש

    • אי רישום בית משותף ע"י החברה הקבלנית
      עו"ד יהודה וישניצקי | 22/10/2014 16:40

      מנחם שלום,

      לא  ברור משאלתך האם הקבלן פשט את הרגל והוא או החברה שבשליטתו נעדרי כשרות משפטית לרישום הבית כבית משותף או שרק מדובר בהיעדר יכולת כלכלית/ דרישה לתשלום כסף נוסף. על כל פנים, ניתן לפנות לאגף בעלות ורישום במינהל מקרקעי ישראל כדי שיאכוף עליו לרשום בית משותף, לרבות באמצעות הגשת תביעה יזומה על ידי המינהל כנגד הקבלן ו/או הכרזתו כ "סרבן רישום".

      בניה ללא היתר בשל אי רישום בית משותף ע"י הקבלן אינה מהווה טענת הגנה טובה בפני הליך פלילי ולא תוכל לגלגל את האשמה על הקבלן. לכל היותר עומדת לך עילה לפיצוי כספי כנגד הקבלן בגין הנזקים הנגרמים לך ולשאר הדיריים בשל העיכוב הבלתי סביר ברישום

      שיהיה בהצלחה

      • תגובה
        מנחם | 22/10/2014 17:14

        תודה על היעוץ.
        להבהרת הענין, זה שהקבלן פשט את הרגל, גורם ששלטונות החוק לא יכולות לחייב אותו לסדר לנו את הטאבו, כי הוא כאילו כבר לא בתמונה
        בנוסף הוא לא מוכן לשחרר לנו את הניירת שיש לו אצלו על הדירות שלנו, בלי שיוסיפו לו תשלום.
        למותר לציין שאין לנו שום חוב אמיתי כלפיו.

        • אי רישום בית משותף ע"י החברה הקבלנית
          עו"ד יהודה וישניצקי | 22/10/2014 22:38

          מנחם שלום,

          בנסיבות המתוארות - אפשר לפעול גם כדלקמן:

          1.  פניה לעורך הדין של הקבלן - שחב בחובות  משפטיות גם כלפי הדיירים, וייתכן ואף קיבל מכם שכר טרחה עבור רישום הבית המשותף, ודרישה ממנו שיפעל למילוי התחייבויותיו כלפיכם.

          2. אם אין שיתוף פעולה של עורך הדין, או שעורך הדין אינו יכול לפעול באופן אובייקטיבי בהיעדר שיתוף פעולה של הקבלן - ייתכן ואין מנוס מפניה לעו"ד אחר על מנת שזה יתמנה ככונס נכסים לצורך רישום הבית המשותף ויטול את סמכויות הקבלן ועורך הדין מטעם הקבלן.  מינוי בית המשפט כולל אף הוראה לקבלן להעביר את כל החומר יפויי הכח והמסמכים האחרים שברשותו

          בברכה ,

          יהודה וישניצקי, עו"ד - מנהל פורום נדלן ומקרקעין

          • תודה רבה
            מנחם | 23/10/2014 00:25

            תודה רבה