איסור על גידול בעלי חיים בדירה שכורה

  • שאלה לגבי חוזה שכירות ובעלי חיים - דחוף
    חן | 22/10/2014 13:47

    היי,
    אנחנו גרים בדירה בשכירות, כשעברנו אליה היו לנו חתולים ובעל הבית ידע על עך.
    בחוזה לא כתוב ולא מצויין כי חל איסור על גידול בעלי חיים בדירה.
    לאחרונה הבאנו 2 כלבות אסופיות קטנות (ישארו קטנות)
    בעל הבית דורש שנמסור אותן.

    האם יש לו זכות לפנות אותנו מהדירה שלא בגמר חוזה?

    תודה

    • איסור על גידול בעלי חיים בדירה שכורה
      עו"ד יהודה וישניצקי | 22/10/2014 21:55

      חן שלום,

      ככלל, אם החוזה "שותק"  בענין גידול בעלי חיים, ובהיעדר נסיבות מיוחדות - יקשה על המשכיר לטעון כי מדובר בהפרה של החוזה, ובמיוחד שהוא היה מודע לכך שאתם מגדלים 2 חתולים.  לכך יש שתי הסתייגויות שעלייך להביא בחשבון:

      א. יש לבחון האם ישנן הוראות בחוזה שמהן  משתמע כי גידול בעלי חיים, ובמיוחד - ארבעה במספר,  אינו מותר או מהווה  שימוש בלתי סביר בדירה.

      ב. בהיעדר התייחסות לנושא גידול בעלי חיים יחול חוק השכירות והשאילה, לרבות סעיף 3 הקובע כי  פרטים שלא נקבעו בהסכם ייקבעו בהתאם למה שצדדים סבירים היו קובעים ביחס לאותה עסקה.

      השאלה אם  2 חתולים ו 2 כלבים היא שימוש סביר בדירה אינה חד משמעית.

      בברכה

      עו"ד יהודה וישניצקי - מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      • תודה - שאלות נוספות
        חן | 25/10/2014 19:01

        תודה על התשובה,

        ממשיכה ושואלת, כיוון שהחוזה הוא חוזה סטנדרטי לחלוטין, כזה שניתן להוריד בתשלום מכל אתר, הוא כולל סעיף בו רשום "שימוש סביר בדירה". הרי שימוש בלתי שסביר יהיה החלטת בית המשפט, לא?
        קשה לי להאמין שהחזקת בעלי חיים לא מזיקים בדירה חורג משימוש סביר. זה לא שפתחתי בית בושת או מועדון לילה.
        כו כן, רשום שנזקים שיגרמו לדירה יהיו על חשבוננו ושעלינו להחזיר את הדירה כפי שקיבלנו אותה. אני מציינת שהבניין גם עומד לפני הליך של פינוי בינוי.

        בעל הבית מטריד אותנו ללא בושה ונוהג לבקר בחצר הדירה מתי שהוא רוצה ולעשות בה שינויים כעולה על רוחו (החצר היא חלק מהמושכר כמובן). כמו גם - יש לנו חשד שהוא נכנס לדירה כשאנחנו לא נמצאים בה שהרי גם לנו שכות לפרטיות.

        יש לנו ערבות בנקאית אצלו בסכום גבוה ונראה כי הוא מחפש דרכים לחלט אותה.
        אנחנו גרים פה כבר ארבע שנים, תמיד החמיא על הדירה כמה היא נקייה מסודרת ומטופחת. הכלבים לא משנים את המצב. הדירה נשארה אותו הדבר.

        האם יש לנו כלי להתמודד מולו במידה וירתה לפנות אותנו בפתאומיות? האם עומדת לנו זכות כלשהי?

        תודה על תשובתך.