פשיטת רגל לחולה דמנציה

  • הליך פשיטת רגל לבעל חוב במצב של דמנציה קשה
    פלג | 04/10/2014 15:43

    שלום,
    אבי, בן 64, בעל חובות רבים ומשלם על פי הסדר באיחוד תיקים כמה מאות שקלים חודש בהוצל"פ.
    מצבו הבריאותי קשה והוא בעל דמנציה קשה ומקבל נכות מלאה מביטוח לאומי.
    האם ניתן לערוך בשבילו תהליך של פשיטת רגל? כלומר, האם אני, בתור הבן שלו, יכול לעשות את התהליך בשבילו? הוא ללא תובנה ואינו מחובר למצבו.
    תודה,
    פלג.

    • פשיטת רגל לחולה דמנציה
      עו"ד הילה נדב | 05/10/2014 13:51

      שלום פלג,
      ככל ואינו כשיר רק האפוטרופוס החוקי שלו צריך להגיש בשמו.

      בהצלחה,

      • פשיטת רגל אצל חוליה דמנציה
        peleg | 16/10/2014 17:16

        תודה לכם על התשובות.

        אני חושש להתמנות כאפוטרופוס רכוש מחשש שהחובות יושטו עליי.

        האם בתור בן ובתור המשפחה היחידה, אני יכול להגיש את הבקשה בשמו בכל זאת בלא להתמנות לאפוטרופוס רכוש?

        האם החשש שאם אהיה אפוטרופוס רכוש, החובות שלו יושטו עליי?

        תודה רבה! פלג