אוכלוסיה ללימודי ערב- שאלה מאוד יפה לדעתי

  • שאלה בנוגע לפילוח האוכלוסיות במסלול ערב
    גבריאל | 02/10/2014 22:56

    שלום,
    מעוניין לשאול ולהבין מי הן האוכלוסיות העיקריות שלומדות במסלולי ערב . התקבלתי למכללה שעל פי דעת רוב היא הטובה ביותר למשפטים. אחד הנושאים היותר בעיתיים מבחינתי זה עצם העובדה שהמסלול הינו מסלול ערב. לכן,
    אומנם המכללה היא הטובה ביותר, אך אני חושש שהחוויה הסטודנטיאלית תיפגע מעט לאור הלימודים במסלול זה. האם לדעתכם גם במסלולי הערב ניתן להנות מחיי החברה במכללה ? ואף להתחבר לאוכלוסייה דומה לגילי (25-26)?

    • אוכלוסיה ללימודי ערב- שאלה מאוד יפה לדעתי
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/10/2014 23:08

      האמת- גם אני שהתחלתי ללמוד לפני כמעט 9 שנים התלבטתי באותו העניין בדיוק.
      סברתי כי חתך הגילאים בלימודי ערב יהיה מבוגר הרבה יותר ממני ואני אגב התחלתי ללמוד בגיל 22 או 23.
      בסוף בחרתי ללמוד בבוקר והצלחתי לשלב יחסית די בקלות גם עבודה וגם לימודים.
      תוך כדי הלימודים הכרתי גם סטודנטים ממסלולי הערב וזאת כיוון שבזמנו אם החסרת שיעור בלימוד בוקר פשוט היה אפשר להיכנס לשיעור של מסלול הערב וככה אני זוכר שבשנה א' יצא לי לשבת בכמה שיעורים יחד עם מסלולי הערב. כמו כן, קורסי הבחירה בהמשך הדרך שתצטרך לבחור אתה תלמד (אם הדבר לא השתנה) יחד עם חלק ממסלול ערב.
      בקיצור- אכן הסטודנטים שם יותר מבוגרים, רובם המכריע הינו אנשים שעובדים שיש להם כבר עבודה מסודרת ולא בכדי לא מתאפשר להם ללמוד בבוקר.

      כמו כן, עדיין החבורה הצעירה יותר שם, יתכן בגלל החשש שהעלת, היו די מגובשים יחד כך שלהם לדעתי לא היתה פגיעה בכלל מבחינת "האווריה".

      לגבי הסטונדטים עצמם יצא לי להכיר מספר סטודנטים "מבוגרים" שאני יכול להגיד לך שאני מאוד התרשמתי מהם לטובה, האמת, את רובם הציונים לא ממש עניינו ויותר היה להם חשוב "רק לעבור" אבל מבחינת איכותית יוצא לך להכיר אנשים שהם מהנדסים, רופאים ואנשים "בכירים נוספים".

      לכן, אני סבור, שאם יש לך עבודה מסודרת ששווה לך להשקיע בה, אל תוותר עליה ותלך ללמוד בבוקר בגלל החשש שציינת.

      הכי נורא, תבקש לעבור מסלול בהמשך השנה, אני משוכנע שלא תהיה לך בעיה לעשות את זה.

      • תודה רבה על תשובתך המפורטת
        גבריאל | 25/10/2014 00:44

        שמחתי לקרא את תשובתך . תודה רבה