מה קורה כשפושט רגל זוכה בלוטו?

  • פושט רגל
    דינה | 01/10/2014 13:14

    שלום רב
    רציתי לדעת מה קורה במצב שאדם הוכרז פושט רגל
    עומד בצו תשלומי הכונס במשך כשלוש שנים טרם הגיש בקשה להפטר וזכה בלוטו.
    מה עושים במקרה כזה???

    • מה קורה כשפושט רגל זוכה בלוטו?
      עו"ד הילה נדב | 01/10/2014 17:48

      שלום דינה,

      דיני פשיטת רגל לא נועדו על מנת ליתן לאדם שיכול לפרוע את חובותיו להתחמק מנושיו אלא מטרתם לאפשר לאדם שידו אינה
      משגת כדי תשלום חובותיו לפצוח בדרך חדשה .
      משכך ככל ופושט רגל קיבל לידיו כספים אשר מאפשרים לו לשלם את חובותיו לנושים הרי שעליו לעשות כן .
      בכל מקרה תיק פשיטת הרגל יכול לסייע לבחון בדיוק מהי מצבת החובות האמיתית בתיק לאחר שהנאמן בדק את תביעות החוב ואישר אותן.
      כאשר לרוב לא כל הנושים מגישים תביעת חוב ורואים אותם כמי שויתר על החוב .
      בנוסף במסגרת ההכרעה בתביעת החוב בוחן הנאמן את הריביות ויש בסמכותו להפחיתן.
      לאחר בדיקת מצבת החובות יש להשלים את הכספים החסרים ככל שישנם כאלו לכספים שקיימים בקופה מהתשלומים השוטפים בתיק.

      בהצלחה,
      הילה נדב,עו"ד

      • ואם הפסיד ?
        חזן מוריס | 03/04/2015 11:30

        האם הוצאה של כספים לרכישת כרטיסי פייס ולוטו חייבים דיווח בדוח החודשי המוגש לכנר? האם צריך לצרף את הכרטיסים שלא זכו ?