תקבולים מביטוח לאומי

  • תקבול ישיר מביטוח לאומי עבור מטפל זר
    דביר | 02/09/2014 15:51

    לאחרונה יש אפשרות כנ"ל.במקום תשלום עיקרי לחברת סיעוד. נניח סיעודי רמה ב'.אז מה נותרו היתרונות של חברת סיעוד מעבר לרישום העובד הזר בלשכתם?

    • תקבולים מביטוח לאומי
      שולמית | 02/09/2014 20:30

      בעבר כאשר אימי חלתה, העדפנו לקבל מביטוח לאומי את כל הסכום מאשר מחברת כ"א אשר גובה אחוזים גבוהים של קופון והמשפחה עוד צריכה להוסיף. הכסף ניכנס לחשבונה ואנו דאגנו לעשות הסכם עם המטפלת וכל חודש קיבלה את שכרה בהתאם לחוק.אומנם המטפלת היתה רשומה בחב' כ"א אך לנו היתה השליטה על השכר שלה.

      • תודה והמשך שאלה למומחים(אורנה?)
        דביר | 03/09/2014 07:36

        איזה קופון בדיוק גוזרים משרדי הסיעוד כשיש מטפל זר, מעבר לדמי השמה ודמי תאגיד?
        2.האם משרדי הסיעוד נוהגים לנכות 17.5% גמל+תגמולים מהתשלום למטפל כנדרש ב 2014?

        • תקבולים
          שולמית | 03/09/2014 15:28

          תשובתי היא כן. שכל משפחה יבקשו את תלושי המשכורת שהחברה נותנת למטפל/ת ויגלה שהחברה משלמת היטוח לאומי, הבראה , חופשה, חגים וימי עבודה בסכומים קטנים מאוד מאוד ויתר המשפחה משלמת. סכומים אשר הייתי מתביישת שנותנים למטפל ומנצלים את המשפחות אשר נאלצות להוסיף מכספם כדי להשלים לשכר מינימום. תבדוק תלושי שכר כמה חברות ותגלה את הסוד כפי שאני גיליתי. לכן אני ממליצה שהכסף יכנס לחשבונו של המטופל וזאת בתנאי שבאמת המשכורת והזכויות הסוציליות ישולמו למטפל.

          • את טועה קצת.אורנה אפשר?
            דביר | 04/09/2014 10:35

            דמי סיעוד שמתקבלים אצל משרד הסיעודהם בגובה שנקבע עי ביטוח לאומי ,שקטן משכר מינימום.