ירושה של דירה אשר אינה רשומה בטאבו

  • עוד שאלה הנובעת מהעברת בעלות על דירה
    ברנרד שוורץ | 01/09/2014 14:27

    מקרה אחר במשפחה של ירושת דירה:
    הפעם מדובר בדירה בחכירה מרשות מקרקעי ישראל, שנעשתה בשנת 1989 (כנראה ל-99 שנים). על הדירה הזאת חל צו קיום צוואה שמעביר אותה לבתו של המצווה.
    האם עליה למלא טופס של העברת בעלות עקב ירושה, או של עסקה בנכס חכור ?

    • ירושה של דירה אשר אינה רשומה בטאבו
      עו"ד ענת קציר | 01/09/2014 16:54

      ברנרד שלום,

      האם הנכס רשום בטאבו או רק ברשות מקרקעי ישראל?

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין

      • איך בודקים ?
        ברנרד שוורץ | 02/09/2014 13:56

        בשנותיו האחרונות של המוריש, הוא וילדיו לא היו בקשר רצוף ומלבד זה המוטו שלו היה (ושמעתי דברים דומים בסביבה החברתית שלי על הורים אחרים) "אתם רוצים לרשת אותי עוד בחיי". אמצעי הנגד העיקרי שהמנוח הפעיל היה מידור יורשיו מכל מידע שעשוי להקל על חייהם לכשירצו לממש את מה שישאיר להם. המידור היה כזה חריף, שעד חודש לאחר מותו הם לא ידעו אם ייזקרו לרחוב, או ימשיכו לגור בדירה שרשומה גם על שם המנוח.

        • מחשבון גוש חלקה קישור
          עו"ד ענת קציר | 02/09/2014 15:42

          ברנרד שלום,

          בודקים לפי גוש וחלקה.
          ואם אין גוש וחלקה, ניתן להמיר כתובת לגוש וחלקה דרך "מחשבון גוש וחלקה"

          מצ"ב קישור.

          בברכה,
          ענת קציר, עו"ד
          מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין

          מחשבון גוש חלקה