תשובה

  • תאונה קלה
    אמיר | 28/08/2014 10:37

    שלום רב, אתמול בלילה התקרבתי אל צומת T, כאשר באותה הצומת היה עלי לתת זכות קדימה במידה ורכב מגיע מימין. אני מסתכל ימינה, ובסיבוב מצד ימין (בשדה הראיה שלי) עמד רכב שחנה על אדום לבן מובהק והסתיר לי את שדה הראיה באופן מסוכן. בעקבות כך עדיין לא בלמתי בלימה מוחלטת וגלשתי עוד קצת קדימה... בעודי גולש פנימה אל תוך הצומת ועוד לפני שהצלחתי להבחין ברכב עצמו שמגיע, זיהיתי אורות רכב שמגיע מצד ימין ומיד עצרתי עצירה מלאה, בשלב זה, הפגוש שלי בלט מעט לתוך הצומת והרכב השני (שהגיע מצד ימין) לא הבחין בי כמעט בכלל וכמעט ולא בלם עד למאית שנייה האחרונה.
    שאלותיי הן:
    1) מי אשם? בלמתי בלימה מלאה והבחורה כמעט לא בלמה עד למאית שנייה האחרונה.
    2) האם אני יכול להתכחש לאשמה, כי באמת ובתמים אני לא חושב שאני אשם בתאונה הנ"ל.
    3) האם אני יכול לתבוע את בעלי הרכב שחסם את שדה הראייה שלי?
    4) במידה ואני אשם ובמידה ומופעל ביטוח, האם אני יכול לערב/לתבוע את הביטוח של הרכב שחסם את שדה הראייה שלי או שזה לא קשור לביטוח?

    • תשובה
      עו"ד אריק ארביב | 31/08/2014 14:53

      אמיר שלום,

      קשה לקבוע מי אשם מבלי לראות תמונות של מקום התאונה. מנסיבות התאונה, נראה כי האשמה לקרות התאונה מונחת לפתחך, היות והיה עליך לוודא שהכביש פנוי. יחד עם זאת, באפשרותך לצרף לתביעה את הבעלים של הרכב צד שלישי (וחברת ביטוח אם ישנה) ולטעון כי הוא האשם מאחר וחנה במקום אסור ובניגוד לחוק.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • שאלה קטנה נוספת
        אמיר | 31/08/2014 14:55

        עצם העובדה שעצרתי עצירה מלאה והיא לא בלמה כמעט כלל לא מפנה את האשמה כלפיה מבחינת החוק?

        • המשך תשובה
          עו"ד אריק ארביב | 31/08/2014 15:20

          תלוי בנסיבות.

      • שאלת המשך
        אמיר | 31/08/2014 15:12

        העובדה שאני עצרתי עצירה מלאה והיא לא עצרה, אין זה מפנה מבחינת החוק את האשמה עליה?7

        תודה מראש