רכישת דירה להשקעה

  • רכישת דירה להשקעה
    אבי | 28/07/2014 16:43

    שלום רב,

    מהי המלצתך לזוג המעוניין לרכוש דירה להשקעה ולמכורה זמן קצר לאחר מכן- האם להקים חברה בע"מ/ שותפות/ או לרשום את הדירה על שמם?

    מהם השיקולים שיש לבחון?

    תודה

    • רכישת דירה להשקעה
      עו"ד ענת קציר | 28/07/2014 16:55

      אבי שלום,

      זו שאלה מורכבת שהתשובה עליה מורכבת אף היא, ויש להביא הרבה שיקולים בחשבון.
      לכן, לא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין

      • תוספת - אשמח לתגובה
        אבי | 29/07/2014 08:47

        ובכל זאת, תוכלי להגיד על קצה המזלג מהם השיקולים שיש לבחון?

        • על קצה המזלג
          עו"ד ענת קציר | 29/07/2014 10:25

          אבי שלום,

          על קצה המזלג השיקולים הם:

          מיסוי מקרקעין- האם זו דירה יחידה? יש לקחת בחשבון תשלום מס שבח / מס רכישה.
          יש לקחת בחשבון גם פרקי זמן הדרושים על פי החוק לקבלת פטור ממס שבח על מכירת דירה יחידה.

          האם מתכוונים להשכיר את הדירה לפני המכירה- אם כן מהי התשואה- האם ההשקעה "שווה"- זה כבר אינו שיקול משפטי אלא כלכלי.

          כמובן ישנם שיקולים נוספים אישיים, משפחתיים שאינם קשורים לפן המשפטי.

          בהצלחה
          ענת קציר, עו"ד
          מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין