נזקי גוף - תאונת דרכים

  • תאונת דרכים לפני כמה שנים
    יותם S | 24/07/2014 23:31

      1.מותר לזרוק מסמכים רפואים מקוריים  ישנים מהתאונה ,שכבר מרופטים ולא רואים בהם כלום,אבל שיש לי העתקים קריאים שלהם?
    2. באיזה מקרים אפשר לתבוע גם דמי שכירות מחברת הביטוח.אני לא עובדת עקב התאונה וקשה לי לממן את שכירות הבית.
    3.אם לנפגע לא נשאר נכות אחרי כמה שנים של כאבים וסבל מפגיעות בתאונת דרכים.מה עם השנים שכן סבל מהם מהפגיעה? הוא לא יקבל פיצוי על כך?
    4.אם לאדם התפרץ מחלה/בעיה רפואית עקב תאונה,אבל המחלה באה בגלים.ואצל הבדיקת רופא מומחה שמינה בית המשפט היה באותו תקופה רגיעה במחלה.האם  רק  היא קובעת?או שגם המסמכים הרפואים משנים עברו שמוכחים שהמלה קשה עוזרים לתביעה?

    • נזקי גוף - תאונת דרכים
      עו"ד אריק ארביב | 27/07/2014 09:20

      יותם שלום,

      1.אין כל דרישה להציג לחברת הביטוח מסמכי מקור. מה גם שאם יהיה מסמך כזה או אחר שיהיה עליך להציג מקור, תמיד ניתן לעשות זאת דרך קופת החולים.
      2.לא ניתן לתבוע דמי שכירות בתביעה בגין נזקי גוף, אך באפשרותך להגיש תביעה לתשלום תכוף.
      3.במידה ולא נותרה נכות, יקבל הנפגע פיצוי בגין הכאב וסבל שהיה מנת חלקו, קרי סכום זה לא יעלה על סך של כ- 17,000 ש"ח לכל היותר (כאב וסבל בלבד) ולא משנה אם סבל כמה חודשים או כמה שנים.
      4.קביעת המומחה היא שקובעת. תמיד ניתן לזמן את המומחה לחקירה בניסיון לשנות את קביעתו.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • בהמשך למה ששאלתי
        יותם S | 30/07/2014 21:59

        כלומר,גם אם יש לאדם מחלה( שהתפרצה בעקבות התאונה,)אבל ביום הבדיקה אצל המומחה הרפואי היא היתה "שקטה",עדין הקביעה הזאת תקבע לבד את אחוזי הנכות ולא המסמכים הרפואים מכול השנים שמראים שיש תקופות שהמצב מגיע אפילו עד אישפוז??זה מטורף!
        ולגבי מה ששאלתי בסעיף3-זה אומר שכדי להגיש את תביעות תאונות הדרכים מוקדם ככול האפשר,שעדין בטוח בד"כ יש עוד נכות.לי אמרו לחכות כמה שנים עד שכול הטיפולים די יגמרו ואז להגיש תביעה.
        מה מהם נכון?האם עשיתי טעות שחיכיתי??