רישום בטאבו

  • העברת דירה
    אוסנת | 22/07/2014 22:00

    שלום,

    רכשנו דירה והלכתי להעביר את הדירה בטאבו.

    קיבלנו בדואר מרשמת המקרקעין 3 שטרי מכר (במקום 5) ואת החוזה. לא קיבלנו נסח טאבו. האם אנו עתידים לקבל, או שעצם העובדה שכתוב בשטרי המכר כי העסקה נרשמה - די בזה?

    תודה

    • רישום בטאבו
      אסי | 23/07/2014 08:19

      הטאבו שומר לעצמו העתק של שטר המכר ולכן קיבלת רק 3 העתקים.

      על מנת לקבל נסח טאבו עלייך לשלם אגרת בסך 72 ש"ח ולהגישה לטאבו. במידה ולא עשית כן הטאבו לא יוציא לך נסח טאבו חתום בחותמתו.

      למעשה שטר המכר חתום בחותמת לשכת רישום המקרקעין הינו מספיק אולם רצוי להוציא נסח טאבו מהאינטרנט ללא צורך לגשת לטאבו וזאת בעלות של 11 ש"ח ולראות אם הדירה נרשמה על שמך או לא.

      פשוט תרשמי בגוגל: "הפקת נסח טאבו".

    • אישור על רישום זכויות בטאבו
      עו"ד ענת קציר | 23/07/2014 08:48

      אוסנת שלום,

      אם שטרי המכר שהוחזרו חתומים על ידי הטאבו, משמע שהעסקה נרשמה. הטאבו לא שולח נסח טאבו מיוזמתו.
      לנוחותך, את יכולה להוציא נסח טאבו עדכני דרך האינטרנט תמורת 11 ש"ח.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין