פיצוי בגין ירידת ערך לפי חוק התכנון והבניה

  • פארק ציבורי
    גדעון | 22/07/2014 15:31

    שלום

    מול דירתי יש פארק אשר עפ"י התב"ע אמור להיות על חלקו מרכז מסחרי ,
    העירייה החליוה משיקולים שונים להקים על כל השטח פארק ירוק
    בעת קניית הדירה נודע לי שהמרכז מסחרי אמור לקום במיקום  בפארק שאינו נשקף מחלוני ולא פוגם באיכות חיי
    לאחרונה נודע לי שיש תוכנית להסיט את מיקום המרכז המסחרי מחלקה לחלקה , כך שמול דירתי אמור לקום קניון ולא מרכז מסחרי !!
    התוכנית עדיין לא הופקדה , המגרשים נמכרו

    מה ניתן לעשות ? מה העירייה יכולה לעשות ?

    האם התב"ע מחייב ? האם ניתן לתבוע את העירייה על ירידת נכס ולזכות ?

    • פיצוי בגין ירידת ערך לפי חוק התכנון והבניה
      עו"ד ענת קציר | 22/07/2014 17:10

      גדעון שלום,

      שאלתך מורכבת ודרוש בירור מעמיק כדי לענות עליה.
      בעיקרון על פי חוק התכנון והבניה ניתן לקבל פיצויים בגין ירידת ערך, אבל יש לבדוק בדקדוק האם המקרה שלך עומד בקריטריונים המופיעים בחוק. (סעיפים 197, 200 לחוק התכנון והבניה).

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין

      • עצירת תהליך
        גדעון | 22/07/2014 17:45

        האם ניתן לעצור את תהליך ניוד זכויות

        • עצירת הליך של שינוי תב"ע
          עו"ד ענת קציר | 22/07/2014 18:23

          ייתכן שכן.
          מבלי לבדוק את התב"ע המקורית והתוכנית החדשה לא ניתן לתת תשובה מדויקת.

          בברכה,
          ענת קציר, עו"ד
          מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין