סטייה במידות החדרים ביותר מ2%

  • סטייה במידות החדרים ביותר מ2%
    חיים | 21/07/2014 23:13

    רכשתי דירה מקבלן שהיתה כמעט מוכנה, בתרשימים שקיבלתי היו מידות מסויימות. לאחר החתימה על ההסכם ולאחר שהתחלתי למדוד את החדרים הסתבר לי שיש סטיות גדולות מ2% בהסכם כתוב: שמותר סטייה עד 2% ומותר סטיה של עד 5% בין מידות האביזרים במפרט ובמידות האבזרים למעשה.

    האם זה אומר שאפשר סטייה של 5%?

    למשל הממד לפי התרשים אמור להיות:  9.60 אך בפועל הוא 9.17 כלומר סטייה של 4.5%.

    האם במסירה אני אמור לכתוב את זה בפרוטוקול המסירה? האם נהוד לפצות על סטייות במידות?

    • סטייה במידות החדרים ביותר מ2%
      עו"ד ענת קציר | 22/07/2014 09:31

      חיים שלום,

      יש לראות בדיוק מה כתוב במפרט ובהסכם כדי לענות על שאלתך.

      בעקרון אם נתגלתה סטיה, על פי החוק על הרוכש לפנות בכתב בדואר רשום לקבלן על מנת שיתקן את הליקויים ,מיד עם היווצרות הליקויים או מרגע שהבחין בהם הרוכש. זאת, על מנת שתוכל להוכיח בבית המשפט, ככל שתזדקק לתביעה כנגד הקבלן, כי נתת לקבלן הזדמנות סבירה לתיקון.
      בד,כ בעיני בית משפט סטייה של למעלה מ- 2% תחשב כסטייה המצדיקה פיצו כספי.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין

      • מסירה
        חיים | 22/07/2014 11:33

        האם אפשר לכתוב את זה בדוח מסירה שאנחנו עורכים עם הקבלן? האם זה מספיק? הדירה כבר מוכנה

        • מסירה
          עו"ד ענת קציר | 22/07/2014 11:41

          חיים,

          אתה יכול לכתוב את זה בפרוטוקול ובמקביל תודיע בדואר רשום לפי מה שעניתי בתשובה הקודמת.

          בברכה,
          ענת קציר, עו"ד
          מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין