לימודי משפטים לאור המצב התעסוקתי

  • כדאי ללמוד משפטים?
    חלי | 06/07/2014 13:36

    אני מתלבטת האם כדאי ללמוד משפטים כיום.
    אני מאוד מעוניינת במקצוע אבל לא יודעת אם יש היום תעסוקה.
    ואם אבחר שכן ללמוד, הבנתי שהכי כדאי ללמוד בעברית. זה נכון?

    • לימודי משפטים לאור המצב התעסוקתי
      עו"ד זיו ביגלמן | 15/07/2014 22:00

      אין ספק כי שוק עורכי הדין מוצף לחלוטין.
      כמו כן, עד שתסיימי את הלימודים (במידה ותתחילי) יתווספו לשוק עוד כ-5,000 -6,000 עורכי דין.

      אני סבור שאם להיות עורך דין זה לא חלום חייך ויש לך אלטרנטיבות טובות נוספת אז יש לשקול היטב האם "שווה" ללכת ולהשקיע 4 שנים לימודים כאשר את מבינה שסיכויי ההצלחה במקצוע הם נמוכים יחסית ומספר המבוטלים גדל וגדל.

      • לימודי משפטים
        חלי | 16/07/2014 13:10

        אפשר לומר שאני מאוד רוצה להיות עורכת דין.
        אני יודעת גם שסיכויי ההצלחה נמוכים, אבל עם זאת שום מקצוע אחר לא נראה לי כאלטרנטיבה.
        הבנתי שסיכויי ההצלחה שלי במקצוע יעלו במידה ואשלב את התואר עם מנהל עסקים למשל.
        האם זה באמת עוזר או שזה פשוט הרע במיעוטו?

        • שילוב תואר
          עו"ד זיו ביגלמן | 30/07/2014 22:47

          זה באמת עוזר וממש חשוב לדעתי.
          זה נותן לך גם פתח "לברוח" מהמקצוע במידה ואתה תרצה ללכת לתחום יותר כלכלי.

          עצם לימוד ניהול עסקים, נותנת לך אופציות תעסוקתיות מגוונות הרבה יותר.