תאונת דרכים

  • מספר שאלות
    קולגלר נתנאל | 02/07/2014 11:25

    עברתי תאונת דרכים מוזרה-לא אושפזתי,אבל טופלתי בשיקום ובמרפאות בי"ח.בהתחלה לא ראו שבר- אח"כ כן.הנזקים מהמקומות בגוף בתאונה החמירו אחרי כמה שנים ועברתי אפילו ניתוח וגם - התפרצו לי הרבה מחלות קשות מאז התאונה.
    עבדתי שחור לפני התאונה ואין לי דרך להוכיח את זה.קבלתי הבטחת הכנסה.העבודה  שעבדתי היתה חלקית בגלל בעיה רפואית קודמת לתאונה. להצהיר לחברת ביטוח שקבלתי רק הבטחת הכנסה או לספר שעבדתי ב"שחור"? מה סיכויי הכללים בתביעה??ידוע לי שרוב הפיצוי נשען על אובדן היכולת לעבוד..ושאקבל פחות פיצוי כי היתי חולה במחלה כרונית לפני התאונה.
    אני הולך עם מכשיר עזר מאז התאונה,ואנשים רבים שואלים אותי אם עברתי תאונה ואיך וכו'..ואם זה תאונת דרכים.כול פעם אני עונה משהו אחר(זה ממחלה,זה מתאונה וכו'...)קראתי שחוקרי חברת הביטוח יכולים להתחזות למישהו אחר ולהקליט את השיחה.מה לעשות במקרה כזה?להיות גס רוח ולא לענות לאנשים?לענות שזה מתאונה ולא למסור עוד פרטים?כי האנשים בישראל חטטנים מאוד ....
    ושאלה אחרונה- איך מקבלים פיזית את הכסף של הפיצוים?זהבא בצ'ק שמפקידים לחשבון הבנק?

    • תאונת דרכים
      עו"ד אריק ארביב | 02/07/2014 11:34

      נתנאל שלום,

      שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה ללא קבלת מלוא הפרטים, עיון בחומר הרפואי ובמקרה הצורך אף הפנייה למומחה רפואי לצורך הערכת אחוזי נכותך והקשר הסיבתי לתאונה.

      לאור האמור, אני ממליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים לקבלת ייעוץ.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • אני יםנה אבל
        נתנאל | 02/07/2014 18:55

        האם תוכל לענות לי על שתי השאלות האחרונות רק?
        מה לספר לאנשים ששואלים אותי אם אני הולך עם מכשיר הליכה בגלל תאונה?(בחשש שזה חוקר של חברת הביטוח כמובן)

        ואיך מקבלים את כספי הפיצוי בד"כ?זה בא בכמה צק'ים מחברת הביטוח?או העברה בנקאית?..

        • המשך תשובה...
          עו"ד אריק ארביב | 06/07/2014 09:19

          אינני רואה כל סיבה לשקר. אם אינך מעוניין לשתף, אז פשוט אל תשתף (אבל בהחלט עדיף לא לשקר, שכן הדבר עלול לפגוע בך אם יתברר כי מדובר בחוקר פרטי). באשר לשאלתך השנייה, את הפיצויים במקבלים בהמחאה או הפקדה ישירות לחשבון הבנק. אגב, אם שאלתך זו נובעת מחשש שישנם עיקולים על חשבון הבנק שלך, אז לידיעתך ניתן לבצע עיקולים ישירות בחברת הביטוח ועוד בטרם מועבר אליך הכסף, ומשכך בטרם הינך פועל לקבלת הפיצויים אני מציע לך לבדוק מול חברת הביטוח האם ישנם עיקולים על שמך.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים

          • אני לא חושש
            קולגלר נתנאל | 10/07/2014 21:53

            מעיקול על החשבון בנק שלי אלא שביטוח לאומי יפסיק לי את קצבת הנכות שמשולמת לי.
            לגבי האיבזר שאני הולך איתו מאז התאונה,אני נזקק לו עקב התאונה ועקב מחלה שפרצה אחרי התאונה(וקרוב לוודאי קשורה לתאונה)
            לכן ששאולים אותי אני אומר-זה "ממחלה" או זה "מתאונה" ופעמים אני עונה שאני הולך עם האביזר בגלל תאונה  וגם מחלה.השאלה אם זה בסדר.ומה לעשות כשאנשים מתחילים לחטט ושואלים ממה בדיוק..?לפעמים נדמה לי שזה חוקרים פרטיים..