האם מעוקלים זכויות בפשיטת רגל

  • האם חשוף לעיקול?
    שמחה | 01/06/2014 16:35

    שלום,
    פתחתי בהליך פש"ר לאחר שהעסק שלי פשט את הרגל.
    כאשר הייתי עוסק מורשה עקב הפרשים בדו"ח רווח והפסד של ביטוח לאומי כספים נזקפו לזכותי.
    שאלתי היא - האם הכספים שלזכותי בביטוח לאומי חשופים לעיקול?

    • האם מעוקלים זכויות בפשיטת רגל
      עו"ד טל פינק שליש | 03/06/2014 00:12

      בהליך פשיטת הרגל הרעיון הכללי הוא לבצע כינוס של הנכסים והחובות. במסגרת זו פונה המנהל המיוחד/כנר לגורמי ביטוח ופיננסים ומבקש לדעת אם יש זכויות. ככל וישנן זכויות, בכלגוף שהוא, בדכ הן תעוקלנה לטובת הליך הפשר, וניתן יהיה לעשות בהן שימוש לצורך הסדר/הפטר.