בעל המניות פשט רגל, האם ניתן להגיש הרמת מסך כנגדו?

  • תביעת חוב המבוססת על טענה של הרמת מסך
    * | 19/05/2014 10:23

    היי
    יש חברה שתמורת סחורה שלקחה ממנני מסרה לי צ'יקים בסכומי עתק אשר חוללו באי פירעון, כאשר כיום החברה ככל הנראה חדלת פירעון ואין אני יכול להוציא ממנה מאומה, כמו כן נודע לי כי כנגד בעל המניות של החברה ניתן צו כינוס לאחרונה, עליו אני מעוניין לדעת האם אני יכול להגיש תביעת חוב כנגד בעל המניות על סכום הצ'יקים שנמסרו מהחברה בטענה כי אני מתכוון להגיש כנגד החברה וכנגדו תביעת להרמת מסך??
    כי אני לא מעוניין לחכות עד שאגיש את התביעה וינתן פס"ד ואז המועד להגשת תביעת חוב בוודאי שיחלוף, ואז איך אוכל לתבוע אותו בסכום שנוצר לפני צו הכינוס שניתן כנגדו??

    • בעל המניות פשט רגל, האם ניתן להגיש הרמת מסך כנגדו?
      עו"ד טל פינק שליש | 19/05/2014 10:57

      ככל ומדובר בחברה בע"מ, הרי שלבעל המניות אין חבות אישית כנגדך בגין השיקים.

      יש לבחון מתי ניתנו השיקים והאם מדובר על זמן סמוך לבקשת פשיטת הרגל, שאז ניתן לטעון למרמה ו/או ניצול לרעה של הליך פשיטת הרגל על ידי בעל המניות.

      הייתי מגישה, דחוף, תביעה להרמת המסך נגד בעל המניות ובמקביל מגישה תביעת חוב עם העתק התביעה להרמת מסך למנהל המיוחד.

      טל פינק שליש, עו"ד

      מנהלת הפורום