תאונת דרכים - אופניים חשמליים

  • אופניים חשמליים נכנסו ברכב שלי
    דניאל | 02/05/2014 16:27

    היי, רציתי לשמוע את דעתכם על המקרה הבא..
    יום שישי, אני חוזר ממקום כלשהו..
    פונה ימינה לכיוון הבית ונכנס לכביש שיש בו אור ירוק להולכי רגל ומעבר חצייה.
    אחרי שראיתי שאין אף אחד במדרכה אני עובר את הכביש.
    כשהרכב נמצא באמצע מעבר החצייה אני שומע ואואואואו ואחרי שנייה בום, רוכב אופניים חשמליים נכנס לי במאחורה של האוטו (השאיר סימן), נופל על הריצפה ועכשיו מנסה להוציא ממני כסף.
    אמרתי לו שהוא לא היה בצומת בכלל ושהוא נסע במהירות ובגלל זה נכנס בי מאחורה של האוטו ולא מקדימה.
    מה אתם אומרים? זאת אשמתי או אשמתו?
    ללכת איתו למשפט או לנסות לסגור את זה בקטן?

    תודה ..

    • תאונת דרכים - אופניים חשמליים
      עו"ד אריק ארביב | 07/05/2014 11:16

      דניאל שלום,

      לא ברור משאלתך האם הוא תובע בגין נזקי הגוף שנגרמו לו או הנזקים לאופניים. אם מדובר בנזק לרכוש, אזי אין כל סיבה שתשלם, שכן הוא זה שהתנגש בך מאחור. אם מדובר בנזקי גוף, חברת הביטוח שביטחה את הרכב שלך תטפל בעניין זה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים