נזקים לרכב ותכולתו

  • נזק לתכולה בתוך האוטו בזמן תאונה
    עמוס | 29/04/2014 08:17

    שלום,
    עברתי תאונת דרכים
    והבנתי שעל הציוד האישי שהיה לי באוטו אני יכול לתבוע את הבחור שהתנגש ברכבי.
    שתי שאלות יש לי :
    1) למה צריך לחכות כדי שאוכל להגיש את התביעה? לחכות שהמשטרה תסיים לחקור?

    2)האם אני יכול לדרוש את עלות הדברים הבאים שניזוקתי בהם בתאונה:
    *)פלאפון שנשבר
    *)סלקל של התינוק שלפי היצרן אחרי תאונה אסור להשתמש    בו
    *)משקפי שמש שהיו ברכב בזמן תאונה ואבדו בעת הפינוי שלי לבית חולים ( פינה אותי אמבולנס והרכב נשאר בשטח)
    *)מערכת נעילה מרכזית לאוטו שהותקנה בנפרד ולא מגיעה עם הרכב
    *) כנל לחיישני רוורס
    *) כנל לדיבורית לרכב
    *) כרטיס חופשי חודשים לרכבת שבעקבות התאונה שהתרחשה בתחילת החודש לא יכולתי לנצלו
    *)ירידת ערך ועלויות ביטוח של האופנוע שלי ( התאונה הייתה באוטו) בגין אי כשירות לנהיגה בו
    *)תוספת פרמייה לביטוח מקיף בעקבות התביעה לקבלת הכסף

    אשמח לתשובה בנדון וכמו כן האם ישנם עוד דברים שאני יכול להכליל בתביעה שלי שפיספסתי
    ומה עלויות קבלת עזרה ויעוץ משפטי בנידון

    תודה רבה

    • נזקים לרכב ותכולתו
      עו"ד אריק ארביב | 29/04/2014 23:46

      עמוס שלום,

      אין חובה להמתין לסיום חקירתה של משטרת ישראל ובאפשרותך להגיש תביעה בכל שלב. באפשרותך לתבוע את כל הנזקים שנגרמו לך, אם כי חובת ההוכחה היא עליך. משכך, עליך לתמוך את כתב התביעה בחוות דעת שמאי וכל מסמך רלבנטי אחר להוכחת הנזקים.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תודה על התשובה ו..
        עמוס | 30/04/2014 00:01

        האם פירוט החפצים הוא סביר?

        אני מגיש כלפי האדם שפגע בי בעצם נכון?

        • המשך תשובה...
          עו"ד אריק ארביב | 30/04/2014 11:15

          על פניו נראה שכן, למעט דרישה לפיצוי בגין עלויות ביטוח וירידת ערך של האופנוע. ספק רב אם תוכל להוכיח עניין זה.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים

          • תודה על התשובה ו..
            עמוס | 30/04/2014 12:00

            האם דוח מרופא על כך שלא יכולתי לנהוג באותה תקופה לא יהיה רלוונטי?
            שכן רק אני משתמש באופנוע הזה..

            אם אני לא מחכה למשטרה שתחקור
            איזה ראיות אני צריך לספק לגבי התביעה
            ולגבי התכולה שהייתה ברכב..
            כלומר אם אני טוען שהיו משקפים שמש של 800 שקל בפנים
            איך אני מגבה את זה כלומר אין לי קבלה שלהם.. אבל זה כך היה

            • המשך
              עו"ד אריק ארביב | 30/04/2014 15:11

              לצערי לא ניתן להסביר לך במסגרת תשובה זו כיצד לנהל את התיק מבלי להכיר את מלוא הפרטים ואני מציע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לצורך קבלת ייעוץ משפטי מקיף.

              בכבוד רב,

              אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
              מנהל פורום תאונות דרכים