פטור ממס שבח במכירת דירת מגורים יחידה כל 18 חודשים

  • מכירת דירה
    מעין | 22/04/2014 13:02

    שלום רב, בחודש ינואר מכרתי דירה שהיתה בבעלותי 3 שנים בחודש פברואר קניתי דירה חדשה ולא שילמתי מס שבח קיבלתי פטור היות וזאת דירה יחידה בבעלותי כעת משיקולים אישיים אני רוצה למכור את הדירה החדשה שקניתי אשר רק בחודש שעבר נכנסתי אליה שאלתי היא אם אני מוכרת ולא קונה כרגע דירה חדשה אם יש איזשהו מס שאצטרך לשלם? ותוך כמה זמן אוכל לקנות דירה חדשה מבלי לשלם מס?

    • פטור ממס שבח במכירת דירת מגורים יחידה כל 18 חודשים
      עו"ד ענת קציר | 22/04/2014 17:33

      מעין שלום,

      כדי לקבל פטור ממס שבח עליך להיות בעליה של דירת מגורים אחת במועד המכירה וב- 18 החודשים שקדמו למכירה, וכן לא מכרת דירה אחרת ב- 18 החודשים הקודמים והנך תושבת ישראל.

      כל עוד אין בבעלותך דירה אחרת, תוכלי ליהנות מפטור ממס רכישה ברכישת דירה חדשה.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת הפורום