כיסוי יציאות ביוב

  • כיסוי יציאות ביוב
    רינת | 15/04/2014 11:27

    שלום רב, יש לי בית חדש שגרים בו פחות מחודש שוכרים. מתברר שקיימת סתימה במקלחון בקומה עליונה.דבר שיצר נזילה וכתם בממ"ד בקומה תחתונה והתפשטות למקלחת שליד. הקבלן הגיע ולא מצא ממה נובעת הנזילה, לטענתו הוא גם בדק את הצנרת (לא ידוע אם זה נכון). כאשר הוא בא לבדוק האם יש סתימה בביוב, מתברר שכל יציאות הביוב שקיימות מוסתרות ע"י הדשא והטוף שהגנן עשה.הקבלן התעצבן ואמר שעד שהגנן לא מגיע ומפרק את הדשא והטוף, הוא לא בודק מאיפה הסתימה/הנזילה.

    השאלה היא כך? האם זה חוקי/בסדר להסתיר יציאות ביוב? לטענת הגנן לא משאירים יציאות ביוב גלויות, במקרה הצורך מגלגלים את הדשא/מוציאים  טוף  ומסדרים את הבעיה.נראה לי לא הגיוני שכל פעם שיש בעיה, נצטרך לגלגל את הדשא.
    כמו כן, הגנן רוצה לקחת על העבודה הזאת תשלום נוסף, מה שגם לא נראה לי הגיוני.

    שאלה נוספת, על מי חלה האחריות, על הגנן או על הקבלן?
    אשמח לתשובה מקצועית.