נזקים לאוטו עקב פגע וברח שתועד במצלמה

  • תאונת פגע וברח עם תיעוד
    אלירן | 14/04/2014 21:29

    מחוץ לביתי יש בעיות חניה בחגים ובימים אקראיים של הרבה כלי רכב. השכן ממול
    טוען שיש לדיירי הבניין הסכם עם העיריה ורק להם מותר להחנות בצד המדובר(יש
    שלט פשוט- החניה מותר לדיירי הבניין בלבד), בזמן שאני גר מעבר לכביש ולי
    אסור. כשביקשתי לראות את זה הוא אמר לי שהוא לא חייב לי כלום. לא התווכחתי
    אבל הבנתי שאם אפשר אני באמת אחנה בצד אז חסכתי לעצמי את הראש בקיר הזה.
    כמה חודשים הכל היה אחלה. לא חניתי באזור ולא היו טענות.
    הגיע היום(ערב פסח) ולא היה מקום לעמוד לאורך 300 מטר כמעט ושם הייתה חניה. חניתי.
    בא הבחור עם המגנום שלו אחרי דקה וחצי וחסם אותי. התווכחנו לדקה והוא החליט
    שהוא סוגר את האוטו והולך(טוען שהוא שומר את החג ושאני אהיה תקוע)איום קל
    וביי("אני רואה שאתה לא מבין בטוב...").
    בגלל שהבחור היה לא הכי נחמד חשבתי לעצמי שאם יקרה "משהו" אז עדיף לי שכל העניין יהיה מצולם.
    השארתי מצלמה מתחת לסך שמש שתצלם מאותו רגע.
    הזמנתי משטרה. עם המשטרה (סיפור בפני עצמו- שעתיים עד שבכלל דיברו איתי וגם
    זה אחרי שהפרעתי להם בפעם השלישית). והם התקשרו אליו והוא אמר להם שזו
    חניה שלו ושיש לו מזכר מהעירייה. התקשרו שוב ואמרו שידברו איתו שיזיז את
    האוטו עכשיו.
    באיזה שהוא שלב עליתי ואכן האוטו לא היה שם.
    אחלה. רק נבדוק אם קרה משהו מעניין בזמן שהוא נסע.
    אכן קרה. התחיל במכה קטנה. 2 דפיקות קלות עם הדלת שלו על הגריל שלי ולקינוח חיכוך של הצד שלו על הקדימה שלי.
    מצורף הצילום
    https://www.youtube.com/watch?v=HDdvY9IfXQY
    הנזק אצלי הוא בלוחית רישוי ונראה לי שגם איזה שבר קל בגריל.
    מה עושים?
    תלונה על פגע וברח?
    לא תהיה בעיה לחכות למחר ולרשום את המספר רכב מה גם שיש תיעודי משטרה ושם אני אומר את המספר רכב שלו ושהוא חוסם אותי.

    • נזקים לאוטו עקב פגע וברח שתועד במצלמה
      עו"ד אריק ארביב | 15/04/2014 23:49

      אלירן שלום,

      לגבי הנזקים שנגרמו לרכב, עליך לפנות לשמאי שיעריך את עלות התיקון. יש לשלוח את חוות הדעת וכל מסמך רלבנטי אחר לשכן ו/או חברת הביטוח שלו על מנת שיפצו אותך בגין הנזק שנגרם. היה ויסרבו לעשות כן, יהיה עליך להגיש תביעה לבית המשפט.

      לגבי ההתנהלות של אותו שכן, באפשרותך להגיש תלונה המשטרה ולאחר בדיקת כל הראיות, יוחלט האם להגיש כתב אישום או לאו.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים