שכן עם חניה בטאבו תופס בכוונה חניה משותפת

  • שכן עם חניה בטאבו תופס בכוונה חניה משותפת
    עמי | 14/04/2014 01:09

    שלום,

    בבניין בו אני שוכר דירה ישנן 7 חניות, מתוכן 5 רשומות בטאבו ו-2 משותפות. לדירה שלי אין חניה בטאבו.

    לאחד השכנים יש חניה בטאבו אך הוא מעדיף לחנות בחניה המשותפת בטענה שיש לו אורחים. לטענתו לדיירים השוכרים דירה אין זכות לחנות בחניה המשותפת ולעומת זאת לו יש זכות ל"שמור" חניה.

    האם ניתן לעשות משהו בנידון?

    בנוסף, כשביקשתי לחנות בחניה המשותפת הוא טען שזה נתון להחלטתו בהיותו ועד הבית ואיים לשים שער בחניה ולמנוע ממני כניסה. האם יש לזה משמעות באמת?

    תודה רבה

    • שכן עם חניה בטאבו תופס בכוונה חניה משותפת
      עו"ד ענת קציר | 14/04/2014 09:34

      עמי שלום,

      האם שכרת את הדירה עם חניה?
      לטעמי השכן שוגה.

      אני מציעה לך לפנות לבעל הדירה שלך לעדכן אותו בעניין ולבקש ממנו להתערב.

      בברכה,
      ענת קציר, עו"ד
      מנהלת הפורום

      • תודה רבה
        עמי | 14/04/2014 12:06

        היי ענת, תודה רבה על התשובה המהירה. לא שכרתי את הדירה עם חניה אך כפי שאני רואה את זה דיירים ששוכרים דירה אינם שווים פחות מדיירים שהדירה בבעלותם ואני בהחלט אערב את בעל הדירה בהתאם לעצתך. בינתיים, אני מניח שהעובדה שהשכן מחנה את הרכב שלו בחניה המשותפת במקום בחניה שלו במכוון זה משהו שהוא תקין לגמרי מבחינת החוק? כך למעשה הוא מונע ממני לחנות בבניין.

        • תקין לחלוטין
          רפ | 23/04/2014 14:20

          החנייה המשותפת כשמה היא - משותפת לכל הדיירים, ועל בסיס כל הקודם זוכה. זה שיש לו חנייה בטאבו לא אומר שיש להעניש אותו. יש לו זכות בחנייה המשותפת כמו לכל דייר אחר.

          • בניין דירות משותף חניה לכל דייר
            הבטם | 30/09/2021 10:53

            שלום , ההורים שלי עברו לבניין שיש לו חניה משותפת לכל דייר לחלקם רשום בטאבו ומי שלא סוכם איפה כל אחד יחנה, עכשיו יש מישהו שחונה בחניה של הורי ואנחנו לא מכירים את הדייר שחונה להם בחנייה.
            האם מותר להם לשים שלט חניה שמורה למשפחת.. נא לא לחנות?
            מה עליהם לעשות?