עדכון הסטאטוס בבנק המקומי ובבנק ישראל + תעודת ה - הפטר

  • שאלה לגבי פתיחת חשבון
    מוחמד טאטור | 08/04/2014 20:52

    היה לי חשבון בבנק הפועלים הייתי בחובות עשיתי פשיטת רגל עכשיו אני נקי מאי חובות אבל באתר בנק ישראל מופיע שאני מוגבל האם ההגבלה הזאת היא רק לבנק הפועלים או לשאר הבנקים כלומר מתחיל בלימודים באוקטובר ורוצה לפתוח חשבון חדש האם יכול לפתוח חשבון למרות שאני נקי מהוצאה לפועל וחשבוני הישן בבנק הפועלים עדיין מופיע שהוא מוגבל האם במקרה כזה אוכל לפתוח חשבון מחדש ותודה

    • עדכון הסטאטוס בבנק המקומי ובבנק ישראל + תעודת ה - הפטר
      תומי דרומי | 08/04/2014 21:47

      שלום מוחמד,
      לדעתי:
      בהנחה שיש לך כזה, ועמדת בכל תנאי הפש"ר, עליך להמציא את מסמך ה-"הפטר" + חתום בידי בית משפט לבנק המקומי [בנק הפועלים, במקרה זה].
      ממה שאני יודע, לא יוכל בנק לסרב "סירוב בלתי סביר" לפתיחת חשבון עו"ש בלבד [כלומר: ללא מסגרת אשראי + ללא קופות חסכון, תיקי השקעות, וכו'], אך מכיוון שהבנק [כל הבנקים בישראל, אגב] קיבל אינדיקציה מבנק ישראל = הבנק "המרכזי", לכן עליך לפעול גם בחזית הזו - לשחרר את החסימה שיש לך שם.
      אם ליווה אותך עו"ד במהלך הפש"ר - כדאי שיטפל גם בנושא זה.
      עד אז - אולי נסה בבנק הדואר, לפעמים יש שם מזל.
      בהצלחה.

      *הכותב אינו עורך דין*
      *אין לראות בכתוב ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי מקצועי*