התנגדות נושה לפשיטת רגל

  • שאלה לגבי פש"ר של אדם שחייב לי כסף
    עופר | 21/03/2014 00:16

    שלום,
    יש אדם שחייב לי סכום כסף גדול.
    אותו אדם ביקש להכריז על עצמו פושט רגל והמנהל המיוחד בתסקירו התנגד נחרצות לעניין ופסק כי חובותיו נצברו בחוסר תום לב.
    החייב כבר שנתיים בהליך והוא כל הזמן הפר את הצווים של בית משפט,לא הגיש דוחות ולא שילם צו תשלומים.
    לפני כחודש המנהל המיוחד התהפך ועשה איתו הסדר שהוא ישלים חלק מהצו תשלומים ובכך הוא יסיר את התנגדותו לכך שיוכרז פושט רגל.
    ביקשתי מבית המשפט שייתן לנושים זמן להגיב אך בנתיים בקשתי רק מועברת לתגובות הצדדים ועוד לא ניתנה החלטה (יש לציין שבזמן זה כבר יכולתי לכתוב את התנגדותי להסדר).
    מה אני יכול לעשות? נראה שבית משפט פוסק בדיוק מה שהמנהל המיוחד מבקש ולא מפעיל שיקול דעת ואילו המנהל המיוחד בתיק לא מתעניין בנושים אלא רואה את החייב כ"מסכן".
    מה אני יכול לעשות ?
    פניתי לבית המשפט וחוץ מהעברות לתגובת הצדדים שמאמינים שהחייב יכול לפשוט רגל עקב התהפכותו של המנהל המיוחד לא קיבלתי מענה.
    תודה מראש

    • התנגדות נושה לפשיטת רגל
      עו"ד עופר פרץ | 26/03/2014 13:21

      אתה לא צריך לבקש זמן להגיב. כנושה אתה רשאי להגיש התנגדות להכרזה שתידון בדיון בהכרזת החייב, כלומר יש להגיש התנגדות עם כל העובדות הרלוונטיות ולהתייצב לדיון שיקבע להכרזת החייב.