תאונת דרכים ללא רישיון נהיגה

  • נהיגה ללא רישיון
    אבי | 12/03/2014 15:42

    שלום רב, רכבתי על אופנוע של חבר, לא היה לי רישיון, שנינו נפצענו בתאונת דרכים, שמעתי שאני זכאי לפיצוי מקרנית, זה נכון? אין פה איזשהו סיכון?

    • תאונת דרכים ללא רישיון נהיגה
      עו"ד אריק ארביב | 13/03/2014 09:32

      אבי שלום,

      סעיף 7(3) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי נפגע שנהג ללא רישיון נהיגה אינו זכאי לפיצוי מחברת הביטוח. יחד עם זאת, החוק במידה ורישיון הנהיגה לא היה בתוקף עקב אי תשלום קנסות או בגלל הגבלה הנובעת לפי פרק ו' לחוק ההוצאה לפועל, יהיה זכאי הוא לפיצוי.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים