החלטה

  • לימודי ערב מכללת ר"ג/שערי משפט
    קרן | 23/02/2014 12:42

    שלום לכולם,
    אחרי שיקול רציני שארך יותר מדי שנים, אני מקווה להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה.
    החלטתי לבחור במסלול של לימודי ערב במשפטים ע"פ תואר שחלמתי עליו מכיוון שיש לי עבודה טובה מאוד כבר כשנתיים במשרד עו"ד שיכול להוות לי מקפצה משמעותית בקריירה לאחר מכן (מעבר לשיקול האינטרסנטי והכלכלי בשמירת משרה מלאה שמאפשרת לימודים בזמן התואר).
    אחת הדילמות שלי, היא שאם כבר לימודי משפטים, למה לא להגשים חלום קטן שהיה לי וללכת ללמוד משפטים וממשל במרכז הבינתחומי? האם התואר שם עד כדי כך לא מאפשר שמירה על משרה מלאה? האם אין שום התגמשויות? האם התואר שם מאפשר היעדרויות כאלו שיאפשרו לי להיות במשרד לפחות 4 ימים בשבוע?
    ואם בסופו של דבר אלך על לימודי ערב.. הדילמה העיקרית שלי היא בין המרכז למשפט ועסקים בר"ג, שמאוד קרוב אליי לעבודה ושמעתי עליו רבות טובות, או מכללת שערי משפט. אני יודעת שאין אפשרות לתת פה המלצה, אך האם יש הבדל משמעותי במכללות? מבחינת תכניות לימוד, קליניקות וכו'?
    תודה רבה לכולכם מראש, אשמח לחוות דעת אובייקטיבית בטרם אתקשר למכללות :)

    למידע נוסף ניתן לפנות לפורום לימודי משפטים

    • החלטה
      איתי | 23/02/2014 14:46

      בבינתחומי יהיה לך בלתי אפשרי לעבוד וללמוד ביחד. חברים שלי למדו שם. אני מאוד ממליץ על שערי משפט. המרצים מעולים והקליניקות מדהימות. יותר ויותר אנשי ציבור הם בוגרי המכללה ואני מאמין שתהיה רשת נטוורקינג טובה בשנים הבאות. אני בעצמי בוגר המכללה.

      • אחרונה בדירוגים
        שי | 23/02/2014 15:36

        תחפשי בגוגל את דירוג האוניברסיטאות והמכללות למשפטים בארץ ותראי ששערי משפט היא אחרונה בדירוג....
        הבינתחומי לעומת זאת מדורגת בין הראשונות.

        • תודה לשניכם, אבל..
          קרן | 23/02/2014 15:48

          לצערי הרב בעקבות שיחה עם נציג מהמרכז הבינתחומי, הצטערתי לגלות שבשנתיים הראשונות אין שום סיכוי לשלב משרה הגיונית. הלימודים שם מתפרשים על שלושה ימים בשבוע, לפחות.
          עם כל הרצון והרבה שלי לבינתחומי... אני לא רוצה ולא יכולה לוותר על משרה מלאה, במיוחד כשהיא בתחום הזה ואני יכולה להיכנס לשוק העבודה עם ניסיון והמלצות.
          בכל אופן, יש לי פגישת ייעוץ ביום שלישי עם המכללה האקדמית למשפט ועסקים. נקווה לטוב! :)

          • 3 ימים בשבוע...
            שי | 26/02/2014 15:42

            שלושה ימים בשבוע... מדהים.
            באוניברסיטה תלמדי 5 ימים בשבוע החל מהשנה הראשונה.
            בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

    • אחת שמכירה את המרכז האקדמי
      yaya | 30/04/2014 14:02

      ממליצה לך מאד על המרכז בר"ג. מכללה טובה מאד! אני למדתי שם ואני מאד מרוצה. קחי בחשבון שעל אף הרמה הגבוהה שם מבחינת ההתייחסות אליה בחוץ בקרב המשרדים היא פחות פופולארית, (למרות שברמה האקדמית היא מעולה).

      היום המשרדים חושבים שמכללות זה פחות טוב מאוניברסיטאות. המכללות הנחשבות בקרב המשרדים הם: הבינתחומי והמכללה למנהל.

      לדעתי הדימוי שלהם על המכללות אינו מוצדק ואינו מדוייק. אניבוגרת ר"ג ועשיתי את התמחותי אצל שופטת בבית משפט. אם זה מספיק טוב לשופטים זה יכול להיות גם טוב למשרדים פרטיים

      בהצלחה!