התנגדות נושה לפשיטת רגל

  • ביטול פשיטת רגל
    אבירם | 17/02/2014 20:45

    שלום,
    אני שואף לבטל הליך פש"ר של אדם שחייב לי כסף והלחזיר אותו להוצאה לפועל.
    ברגע שהוא קיבל צו כינוס ואפילו לפני הגשתי התנגדות לכונס ואחר כך עוד 2 התנגדויות לבית המשפט.
    אותו חייב לא שילם חצי שנה צו תשלומים ובית משפט פסק לו להשלים את הפיגורים והוא לא השלים.
    לאחר כעוד שנה (כלומר שנה וחצי סה"כ) היה דיון נוסף ועד לדיון זה החייב עדיין לא השלים את צו התשלומים וגם לא שילם-כלומר צבר שנה וחצי פיגורים בתשלומי צו התשלומים.
    בית משפט פסק שעליו להשלים את כל הפיגורים בתוך חודשיים.
    החייב לא השלים את הפיגורים והגיש לבית משפט בקשה לפרוס את חוב התשלומים ל500 ש"ח בחודש (היו לו פיגורים של 25K)-בית המשפט הסכים אך החייב עדיין לא משלם צו תשלומים ולא משלים את החוב.
    לאחרונה הגיש החייב בקשה לבטל את ההליך מכייון שלטענתו הוא לא מצליח לעמוד בצו התשלומים שנקבע לו.
    המנהל המיוחד לא הגיב לבקשה שלו ופתאום שבועיים אחרי המועד לתגובה החייב והמנהל המיוחד הגישו ביחד הסדר שלפיו הוא ישלים את כל הפיגורים שלו במכה אחת וימשיך לשלם צו תשלומים ופשיטת הרגל תמשיך ושוב בית המשפט אישר את זה.
    מה אני יכול לעשות היום בתור נושה כדי לבטל את ההליך? לא מתייחסים להתנגדויות שלי בכלל,המנהל המיוחד שכל כך התנגד לפשיטת הרגל אמר לי כי שינה את דעתו והוא מרחם על החייב ולכן עוזר לו.
    מה אני יכול לעשות היום? האם להגיש ערעור? בקשה לעיון חוזר?
    תודה מראש.

    • התנגדות נושה לפשיטת רגל
      עו"ד עופר פרץ | 25/02/2014 10:18

      אם הא הפעם ישלם את הפיגורים בהתאם להסדר בהנחה שאין ממצאים בקשר לתום לב, אז אין לך הרבה מה לעשות, חוץ מאינטרס הנושים יש גם את האינטרס הסוציאלי, אם הא לא יעמוד בהסדר תגיש בקשה תקיפה לבית משפט.