תאונת דרכים פגיעה בגמל

  • תאונת דרכים
    עומר | 06/01/2014 19:53

    שלום,

    היום אחרי העבודה נסעתי בכביש הערבה ופתאום פגע בי גמל גדול. יצאתי מהרכב והגמל בא אליי ונפלתי.. האם מגיע לי פיצוי?

    • תאונת דרכים פגיעה בגמל
      עו"ד יוני חן | 06/01/2014 20:06

      הי עומר,

      קשה לי להבין בדיוק את נסיבות המקרה שאתה מתאר.

      אם כתוצאה מהפגיעה בגמל [שארעה תוך כדי הנסיעה ברכב]נגרמו לך נזקי גוף אז מדובר בתאונת דרכים ואתה רשאי לתבוע את חברת הביטוח של הרכב בו נהגת.

      תאונת דרכים הינו אירוע בו נגרם לך נזק גוף כתוצאה משימוש ברכב מנועי. יש לציין שגם נזק גוף שנגרם תוך כדי יציאה מהרכב מכניס את האירוע בגדר תאונת דרכים עפ"י החוק, ברם, אם פגיעתך ארעה לאחר שיצאת מהרכב ובגלל שהגמל התקרב אליך ולא עקב השימוש ברכב המנועי, אז לא ניתן לתבוע עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

      אשמח אם תספק פרטים נוספים על מנת שניתן יהיה לבחון את המקרה שלך לגופו של עניין.

      יוני חן, עו"ד