מומחה מוסכם

  • מומחה מוסכם
    מלכה | 23/12/2013 13:54

    שלום וברכה,  במסגרת מו"מ עם חברת ביטוח בקשר לתאונת דרכים של אופנוע, הוצע לי למנות מומחה מוסכם עליי ועל חברת הביטוח. במידה וחוות דעתו של המומחה אינה מקובלת עליי, האם הסכמתי למינוי המומחה בטרם בדיקת הנפגע, עשויה לפגוע בתביעה או בהגשת תביעה לבימ"ש? ודבר שני, כיצד ניתן לעשות תחשיב נזק במידה והמומחה קבע אחוזי נכות? תודה על עזרתכם

    • מומחה מוסכם
      עו"ד אריק ארביב | 23/12/2013 15:16

      מלכה שלום,

      אם הסכמתם על מינוי מומחה מוסכם, חברת הביטוח תחתים אותך על הסכם לפיו קביעתו של המומחה תחייב גם אם תוגש תביעה לבית המשפט. אם חוות הדעת לא מקובלת עליך, באפשרותך לשלוח שאלות הבהרה ו/או לזמנו לחקירה אך לא תוכל לבקש מינוי של מומחה נוסף (אלא אם כן תבקש מינוי בתחום אחר).

      תחשיב נזק יש לעשות בהתבסס על החומר המצוי בתיק, בין היתר, מסמכים רפואיים, השתכרות הנפגע, הוצאות וכו'.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • המשך מומחה מוסכם
        מלכה | 26/12/2013 10:47

        אריק שלום ותודה, היכן אני יכולה למצוא דוגמא של איך נראה תחשיב נזק או איך עושים אותו במדויק? הבנתי שיש גם מרכיבים אחרים כמו כאב וסבל וכו' איך עושים את החישובים וכו'. דבר שני, באיזה מקרים כדאי ללכת לבית משפט ולנהל הליך משפטי ובאיזה מקרים עדיף להגיע להסכמה עם חברת הביטוח על מומחה מוסכם? אם נקבע לי למשל 20% נכות צמיתה איך אדע כמה לדרוש מחברת הביטוח או כמה יפסוק לי בית משפט? תודה וסליחה על הרבה השאלות.

        • המשך תשובה
          עו"ד אריק ארביב | 26/12/2013 11:41

          מלכה שלום,

          לצערי, אין באפשרותי לענות על השאלה היות ותחשיב נזק נעשה בהסתמך על פרטי התיק ונתוניו האישיים של הנפגע - גיל, מצב רפואי קודם, הפגיעות, נכות, השתכרות וכו'.

          אני ממליץ לך בחום לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לצורך קבלת הפיצוי המקסימאלי מחברת הביטוח.

          בכבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים

          • המשך מומחה מוסכם/ תחשיב נזק
            מלכה | 29/12/2013 11:08

            אריק שלום, בטרם אפנה לעו"ד (לצערי אתה רחוק לי מדי) רציתי לשאול... ראיתי בתחשיב נזק שעשו חישוב כזה:
            205.1241X4,000X28% = זהו תחשיב של אובדן השתכרות לעתיד כאשר ה - 4,000 ש"ח זה המשכורת והאחוזים זה הנכות התפקודית שקבע מומחה.. רציתי לדעת מה זה ה - 205.1241?

            תודה,

            • מקדם היוון
              עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 11:13

              מלכה שלום,

              מקדם היוון. מחשבים נתון זה בהתאם לשנים שנותרו לנפגע עד להגיעו לגיל פנסיה.

              בהצלחה,

              אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
              מנהל פורום תאונות דרכים

              • מומחה מוסכם/תחשיב נזק
                מלכה | 29/12/2013 11:16

                וואי איזה קרציה אני... סליחה שאלה אחרונה... מומחה מטעמי קבע לי 20% נכות... האם כדאי במסגרת המו"מ עם חברת הביטוח בטרם הגשת התביעה ובשלב זה רק בחלופת המכתבים לציין שמומחה שלי קבע לי 20%? שנית, מה מקדם ההיוון אם אני ילידת 1968? תודה ולא אציק יותר.

                • המשך
                  מלכה | 29/12/2013 11:30

                  התובע הוא יליד 1968,  פנסיית גברים היא גיל 67

                  תודה

                • המשך תשובה
                  עו"ד אריק ארביב | 29/12/2013 11:36

                  מלכה, תרגישי חופשיה לשאול כל שאלה, בשביל זה אני פה.

                  ראשית, בוודאי שכן. אני ממליץ לך גם להעביר את חוות הדעת לחברת הביטוח.

                  שנית, לצורך מקדם היוון צריך לחשב תקופה מדויקת עד גיל פנסיה וזאת מיום חזרתך לעבודה ועניין זה תלוי
                  בתקופות אי כושר שהיו לך, אם היו, וממתי נקבעה נכות צמיתה, כך שאין באפשרותי לתת לך תשובה.

                  בכבוד רב,

                  אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
                  מנהל פורום תאונות דרכים