חוב שנוצר לאחר צו הכינוס

  • חוב לאחר צו הכינוס
    אור | 26/12/2013 10:37

    שלום רב,
    ברצוני לדעת מהן האפשרויות העומדות בפני:
    אדם חייב לי חוב שנוצר לאחר צו הכינוס,
    הבנתי שאוכל להגיש תביעת חוב לכנ"ר או לתבוע בביהמ"ש כאילו היה זה חוב רגיל,
    אם אבחר לתבוע בביהמ"ש האם אח"כ אוכל להוציא לפועל את פסה"ד או שמא ההוצל"פ יעכב הליכים?

    • חוב שנוצר לאחר צו הכינוס
      עו"ד עופר פרץ | 26/12/2013 15:45

      אור שלום,
      אפשר להגיש תביעת חוב רק על חוב שנוצר לפני צו הכינוס. לא זו בלבד אלא שלאחר צו הכינוס אינך רשאי לפתוח בהליכים משפטיים כנגד החייב אלא ברשות ביהמ"ש. האפשרויות שלך הן להודיע לביהמ"ש בתיק הפש"ר שהחייב יצר חוב חדש אחרי צו הכינוס ולבקש לבטל את צו הכינוס (אחד התנאים לקבלת צו כינוס בפש"ר הוא שאסור לחייב ליצור חובות לאחר הצו.) האפשרות השנייה להמתין לאחר סיום הליך הפש"ר ואז לתבוע.

      • תודה על המענה המהיר
        אור | 26/12/2013 16:54

        האם את ההודעה לביהמ"ש,
        עלי לערוך כבקשה או תביעה?

        • חוב לאחר צו הכינוס
          עו"ד עופר פרץ | 29/12/2013 11:27

          שלום אור,
          לפני שאתה מגיש הודעה לבימ"ש תשלח הודעה למנהל המיוחד של החייב, (הפרטים שלו מופיעים באתר כונס הנכסים הרשמי תחת התיק של החייב לפי ת.ז.) תבקש מהמנהל המיוחד לקבל את עמדתו, אם החייב עדיין לא הוכרז פושט רגל המידע עשוי לשמש כעילה נגד הכרזת החייב פושט רגל, במידה והמנהל המיוחד יתעלם מהפניה שלך תגיש הודעה ישירות לביהמ"ש.