התמקצעות בתחום מסוים במהלך התואר

  • שאלה לגבי תואר שני במשפטים
    טל פרבר | 02/12/2013 15:17

    שלום, יש לי שאלה לגבי תואר שני במשפטים-
    האם יש אפשרות לשים דגש על משפט רפואי, אתיקה רפואית, ביו-אתיקה, ורשלנות רפואית?

    *האם ניתן לעשות זאת גם בתואר הראשון?
    *איפה ניתן ללמוד את הנושאים הנ"ל?

    תודה רבה

    • התמקצעות בתחום מסוים במהלך התואר
      עו"ד זיו ביגלמן | 20/12/2013 21:33

      לגבי תחום ההתמחות שכתבת- צריך לפנות באופן ספציפי לכל פקולטה ופקולטה ולבדוק את הדבר.

      כיום יש מספר מכללות אשר במהלך התואר הראשון ניתן לבחור סוג של "מגמה/קליניקה" או "חטיבת התמחות" בהן פשוט לומדים את כל קורסי הבחירה בתחום מסוים כמו  פלילי, מסחרי, משפט בינלואמי וכו'.

      בסופו של דבר התואר הראשון בנוי ממספר קורסי חובה אשר אותם חייבים ללמוד ולעבור ובכל הקשור לקורסי הבחירה שם ניתן להתמקד "ולהתמקצע" בתחום ספציפי יותר.

      לגבי התואר השני- גם כן צריך לפנות לפקולטות ולבדוק את הדבר. אני בהחלט יודע שבת"א ובבר אילן מציעים מסלולים שמתמקדים גם בתחום מסויים.