חובות שלא נכללו בהליך פשיטת רגל

  • תביעה של ערב
    מיכל | 11/12/2013 11:16

    שלום רב,

    בשנת 2009 בעלי חתם על הסכם שותפות עם שותף שלו לשעבר . לפי ההסכם השותף שלו התחייב לשלם לו כסף ולקח על עצמו את כל החובות וההתחייבויות שלו של העסק ובעלי יצא מהעסק. לפי ההסכם השותף התחייב להודיע לכל הספקים על פירוק השותפות עם בעלי ולקחת על עצמו את כל הערבויות וההסכמים .

    אחרי חצי שנה של חתימה על ההסכם השותף הודיע על פשיטת רגל

    צו כינוס ניתן לו בשנת בשנת 2010.

    בשנת 2012 תבע את בעלי ספק שנתן את השירות לעסק על פי שטר ערבות של בעלי התאריך שהספק כתב על שטר הערבות הוא 5 חודשים לפני שניתן צו הכינוס ולגבי חובות שנוצרו לספק לפני ואחרי פירוק השותפות וחתימה על ההסכם.

    עכשיו קיבל השותף הפטר

    השאלה אם בעלי יכול לתבוע עכשיו את השותף לשעבר על הסכום שנאלץ בעלי לשלם לספק (נסגר בפשרה בה בעלי שילם)

    תודה מיכל

    • חובות שלא נכללו בהליך פשיטת רגל
      עו"ד מיכאל אברהם | 11/12/2013 13:03

      מיכל שלום, לצערי בעלך יוכל לתבוע רק חובות שנוצרו אחרי מתן צו הכינוס. משאלתך עולה שהשטר הוגש לביצוע  5 חודשים לפני מתן צו הכינוס מכאן צומחת לך אכזבתך. מצאי נחמה בכך שבעלך הגיע עם הספק לפשרה.

      בברכה,
      עו"ד מיכאל אברהם
      מנהל פורום פשיטות רגל

      • הבהרה בבקשה
        מיכל | 11/12/2013 14:41

        עו"ד מיכאל אברהם שלום

        תודה על תשובתך

        האם תשובתך תשתנה לאור העובדה שאמנם הספק מילא תאריך שלפני מתן צו הכינוס על שטר הערבות אבל הגיש את התביעה כנגד בעלי הרבה אחרי מתן צו הכינוס?.

         החובות שהם תובעים הם חובות שנוצרו לאחר שבעלי עזב את השותפות ולא ידענו בכלל על החובות לספק עד שהוא הגיש את התביעה כנגד בעלי.

        גם לפי מה שהבנתי השותף בכלל לא עדכן על החוב של הספק הזה כשהוא הודיע לחובות שלו בבקשה לפשיטת רגל. האם יש לכך משמעות?

        תודה רבה

        • שאלה נוספת בבקשה
          מיכל | 11/12/2013 14:47

          בבקשה עוד שאלה :

          מה לגבי ציקים שהשותף נתן לבעלי ע לויתור חלקו בשותפות לתאריכים שאחרי צו הכינוס?

          האם אפשר לדרוש אותם היום?

          (הוא נתן אותם לפני צו הכינוס אבל לתאריכים של אחרי צו הכינוס)

          תודה

          • צ'קים שזמן פרעונם אחרי מועד צו הכינוס
            עו"ד מיכאל אברהם | 11/12/2013 15:34

            מיכל, אחדד ואומר שהתאריך הקובע הוא תאריך היווצרות החוב ולא ז"פ הצ'קים או מתי שנודע לבעלך על אי תשלום החוב לספק. לגבי 2 המצבים שתיארת הרי שמדובר בחובות שנוצרו עובר לצו הכינוס ולכן לא ניתן לתבוע ו/או להגיש הצ'קים לביצוע בהוצל"פ.

            אני מבין לליבכם ..... אך זהו המצב.

            בברכה,
            עו"ד מיכאל אברהם
            מנהל פורום פשיטות רגל