ניהול תיק וחקירת עד

  • ניהול תיק תאונת דרכים
    חן | 08/12/2013 14:45

    שלום רב,

    אני מייצג תובע בשנפגע בתאונת דרכים שהתרחשה באוטובוס. הוצא מכתב דרישה. בתגובה, המבטחת דחתה את התביעה מאחר והנהג טוען לנסיבות תאונה שאינן בגדר ת"ד. לפיכך, הוגשה תביעה. בכתב ההגנה, בין היתר, מכחישים את האירוע כתאונת דרכים. מצב התיק מבחינת התנהלות בבי"מ - כרגע בי"מ מינה מומחה רפואי.

    השאלה שלי: המבטחת לא דרשה פיצול בדיון בשאלת החבות (אולי מאחר ועדיין לא היה קד"מ?). במידה ותצוץ דרישה שכזו מצד המבטחת, איך עליי לנהוג על מנת ולחקור את נהג האוטובוס? האם הייתי צריך להוציא  שאלון לנהג האוטובוס? במידה ולא הוצא שאלון שכזה, אני יכול לבקש ממנו להתייצב לחקירה?  תודה רבה!

    • ניהול תיק וחקירת עד
      עו"ד אריק ארביב | 08/12/2013 15:28

      שלום חן,

      תשלח שאלון כבר עתה, ייתכן והצד השני לא יקשה ויעביר תצהיר תשובות. בכל מקרה, בין אם נשלח שאלון או לאו, אין כל מניעה כי תזמן את הנהג לחקירה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים