תאונת דרכים נזקי גוף

  • פגיעה בעקבות תאונת דרכים
    שימי | 25/11/2013 19:16

    שלום,

    בתחילת חודש ספטמבר עברתי תאונת דרכים.
    מאז, במשך למעלה מחודשיים, לא שבתי לעבודתי ומשכורתי נפגעה באופן משמעותי (צנחה בלמעלה מ-50%).
    לאחרונה ביקשתי לחזור לעבוד על מנת לנסות להשתקם, אך הניסיון לא צלח (חזרתי לכ-3-4 שעות ביום ועבודה לא רציפה, כלומר היו ימים בהם לא הגעתי כלל עקב המצב). כעת קיבלתי חופש מחלה נוסף לעוד חודש ימים לפחות.

    חשוב לציין שבדיקת הסיטי שנערכה בגבי גילתה עקמת חריפה, אך לא מעבר לכך (אציין שמעולם לא חוויתי בעיות תפקודיות/ספורטיביות בעקבות העקמת).

    מספר שאלות בנושא-
    1. האם אני זכאי להחזר משכורות מיידי, בגובה של השכר הממוצע שלי? אם כן, האם אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי?
    2. מה אני צריך לעשות בכדי להתחיל הליך תביעה להחזר הוצאות נוספות?
    3. האם יש בדיקות נוספות שאני צריך לעשות? האם אני צריך לגשת לרופא תעסוקתי כעת?

    אשמח לקבל תשובה בנושא.
    שימי

    • תאונת דרכים נזקי גוף
      עו"ד אריק ארביב | 26/11/2013 08:57

      שימי שלום,

      אם ניתן להוכיח כי העקמת נגרמה כתוצאה מתאונת הדרכים הינך זכאי לפיצוי בגין הפסדי ההשתכרות שנגרמו לך.

      אם מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, עליך להגיש תביעה לעניין זה למוסד לביטוח לאומי. אם לא מדובר בתאונת עבודה, עליך לפנות בדרישה לחברת הביטוח שלך וגם לדרוש פיצוי בגין יתר הנזקים שנגרמו לך כגון - כאב וסבל, הוצאות, הפסדי השתכרות לעתיד במידה ויש טענה לנכות וכו'.

      אני ממליץ לך לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים על מנת שתקבל את הפיצוי המקסימאלי המגיע לך.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים

      • תאונת דרכים נזקי גוף
        שימי | 26/11/2013 09:18

        אריק שלום,

        תודה על ההתייחסות.
        העקמת הייתה לי תמיד, אך מעולם לא השפיעה עליי.
        כל המומחים שבדקו אותי אומרים שהכאבים מאוד חזקים כרגע, בעקבות העקמת.

        אני כן מתייעץ עם עו"ד בנושא, אך אני צריך חוות דעת נוספת (מעדיף לא להיכנס לפרטים האלה...).
        האם בתקופת הזמן הזו שאני נמצא בבית (3 חודשים) ולא מקבל שכר/שכרי נפגע, אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי להחזרים מלאים?
        או שהדרך היחידה היא לתבוע את ביטוח החובה בסיום התהליך (שלהבנתי יכול להימשך כשנה)?

        • המשך
          עו"ד אריק ארביב | 26/11/2013 09:27

          כפי שאמרתי, ניתן לפנות לביטוח לאומי אם התאונה הינה תאונת עבודה. ביטוח לאומי משלם 75% מהשכר ואת היתר יש לדרוש מחברת הביטוח. אם לא, עליך לפנות לחברת הביטוח וזו תפצה אותך על מלוא הפסדי השכר שנגרמו לך.

          בככבוד רב,

          אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
          מנהל פורום תאונות דרכים.