תשובה בעניין הברחת נכס

  • עוקץ
    סיגל | 30/10/2013 12:27

    נפלתי קובץ לעוקץ בסכום לא מבוטל. בבדיקה שעשיתי גילתי שהנוכל העביר לפני כחצי שנה בית בבעלותו לאחד מילדיו. מה אני יכולה לעשות ?

    • תשובה בעניין הברחת נכס
      עו"ד עופר פרץ | 30/10/2013 16:20

      סעיף 96 לפקודת פשיטת הרגל מגדיר באילו תנאים ניתן לבטל מתנות שהעניק פושט רגל. מתנה תחשב כל נכס או חלק מנכס שהועבר ללא תמורה. כאשר עד שנתיים עובר ליום הגשת הבקשה לפש"ר ניתן לבטל את המתנה באופן אוטומטי. לאחר שנתיים ועד 10 שנים יהיה צורך להוכיח כי בעת העברת הנכס לא היה מסוגל החייב לפרוע את חובותיו. לפיכך אני ממליץ לך לא לבזבז זמן ולפנות לעו"ד העוסק בתחום פשיטות רגל.

    • ביטול הענקה בהליך פשיטת רגל
      עו"ד אריאל כוכבי | 07/11/2013 13:02

      במידה והחייב נמצא בפשיטת רגל הרי שעלייך להגיש תביעת חוב מנומקת במועד הקבוע בפקודת פשיטת הרגל, וכן ניתן לנקוט במסגרת הליך פשיטת הרגל בהליך של ביטול הענקה לגבי הדירה שהעביר לבנו, במידה ולא הועברה בתמורה למחיר סביר ובתום לב ובהתקיים יתר הוראות סעיף 96 לפקודת פשיטת הרגל.

      במידה והחייב לא נמצא בהליך פשיטת רגל עלייך להגיש ראשית תביעה לבית המשפט בגין העוקץ על מנת שיהיה בידייך פסק דין חלוט.

      מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום פשיטת רגל.

      בכבוד רב
      עו"ד אריאל כוכבי