פגיעה נפשית של עד לתאונת דרכים

  • סיוטים
    שוקי | 06/11/2013 13:58

    שלום,
    לפני כשבוע הייתי עד לתאונה פאטאלית שבה פונו כמה נפגעים במצב קשה לבי"ח.
    מאז ממש קשה לי להירדם ואחרי שאני כבר נרדם אני מתעורר הצעקות וכולי מזיע בגלל הסיוטים בעקבות התאונה.
    האם אני זכאי לפיצויים?

    • פגיעה נפשית של עד לתאונת דרכים
      עו"ד אריק ארביב | 06/11/2013 14:45

      שוקי שלום רב,

      מדובר בשאלה מורכבת ולא ניתן לתת תשובה חד משמעית מבלי לבדוק את מלוא הפרטים, ומשכך אני ממליץ לך להיוועץ עם עורך-דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים על מנת לבדוק כדאיות הגשת תביעה.

      בפסיקה נקבעו מספר תנאים מצטברים בהם עד לתאונת דרכים, אשר לקה בנפשו כתוצאה מהתאונה, יהיה זכאי לפיצוי.

      1)    זהותו של הנפגע - בעבר ניתן פיצוי אך ורק לקרובים מדרגה ראשונה, אולם בשנים האחרונות חל שינוי בפסיקה ובית המשפט הכיר באפשרות שבה ייתכנו גם מידות קירבה אחרות אשר יזכו בפיצוי.

      2)    התרשמות ישירה מהאירוע – היינו, מי שנפגע נפשית היה עד ראייה ושמיעה לתאונה. גם בתנאי זה חלו שינויים בשנים האחרונות.

      3)    מידת הקירבה של הנפגע נפשית לאירוע - בתי המשפט קבעו לא אחת כי יתכנו מקרים שבהם הניזוק לא יהיה נוכח במקום האירוע ועם זאת יכירו בנזק הנפשי לו (דוג' - חשיפה מתמשכת לתוצאות התאונה).

      4)    מהות הנזק הנפשי - על התובע נפשית לסבול מנזק נפשי קשה.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים