תשובה לעניין ביטול הענקת דירה

  • דירה במתנה
    דב | 30/10/2013 13:47

    ביתי התחתנה לפני מספר שנים ולרגל החתונה נתתי לה במתנה דירה קטנה שהייתה בבעלותי ובבעלות אישתי. לאחרונה נקלעו עסקיי לקשיים ואני שוקל הליכה לפשיטת רגל. האם קיים סיכוי שידרשו ממני לבטל את המתנה שנתתי לביתי בזמנו ? אם כן, האם קיימת לביתי הגנה כלשהי ?

    • תשובה לעניין ביטול הענקת דירה
      עו"ד עופר פרץ | 30/10/2013 15:13

      אכן שאלה חשובה הנוגעת לאחד הסעדים העיקריים בפקודת פשיטת הרגל המאפשר בתנאים מסוימים לבטל הענקות/מתנות שהועברו ללא תמורה בתנאים הבאים: ניתן לבטל הענקה /מתנה שהועברה ללא תמורה עד שנתיים עובר ליום הגשת הבקשה לפש"ר וזאת באופן אוטומטי. לעניין הענקה/מתנה שהועברה בין שנתיים לעשר שנים עובר ליום הגשת הבקשה לפש"ר ניתן יהיה להביא לביטולה ככל שיוכח כי בעת ההענקה היה החייב חדל פירעון, כלומר חובותיו היו גבוהים מנכסיו.

      • ביטול מתנה/הענקה
        עו"ד מיכאל אברהם | 30/10/2013 15:35

        אוסיף רק לדברי חברי המלומד, שתנאי נוסף חשוב שימנע את ביטול המתנה הוא שהסתיים הליך רישום הזכויות בדירה שנתת לביתך בסמוך למועד מתן המתנה ולא היום כשנקלעת לקשיים.

        חשוב שתתייעץ עם גורם מקצועי לגבי המועד להגשת בקשת הפש"ר  - יתכן, בהתאם לנסיבות המקרה שלך ששווה להמתין עד יחלפו שנתיים ו'או לנקוט בפעולות נוספות